mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Megkezdődött a magyar futballtavasz

Óriási harc kezdődött az NB I-be jutásért. A másodosztályból két csapat juthat a legjobbak közé, de öt csapat is szeretne felkerülni. Tegnap hivatalosan is kezdetét vette a 2015-ös futballév.

A magyar futball valóságshowja, hogy két, nehéz helyzetben lévő csapat meccsével indult 2015-ös futballtavasz. Mondjuk azt senki nem tudja, hogy a hét hónapos tartozásoktól hangos Kaposvár hogyan lehet még tagja az MLSZ „szigorú” elvei szerint működő profi bajnokságnak, ettől még tény, hogy tegnap 4-2-es vereséggel nyitott a kiesés elől menekülő, ősszel 11 pontot gyűjtő Csákvár otthonában.



Kaposváron teljes a káosz, Rajczi Péter még a polgármesterrel is találkozott, hogy segítséget kérjen (fotó: facebook)
 

A hazai csapathoz Fényes Szabolcs a Puskás Akadémiától, Szalai Tamás Dunaújvárosból érkezett, de kölcsönben Csákváron futballozik tavasszal Milinte Árpád és Oldal Tibor is. A távozási oldalon Ambrus Sándor, Imrik László, Salem Reydan és Szabó Balázs nevét találjuk.  A Kaposvárt kizárták az átigazolásból, így egyetlen új játékos sem érkezett, ám az valószínű, hogy amennyiben nem rendeződik a klub sorsa, az átigazolási időszak lezártáig lesznek távozók.

Nem oly rég még feljutásról, NB I-ről álmodoztak Siófokon, most a biztos bennmaradás a tét. A Balaton-partiak a hatodik helyen álló Szeged otthonában lépnek pályára. Siófokra Andorka Péter, Erdei Gábor, Horváth Attila, Illés Gyula, Mogyorósi József és Molnár Marcell mellett Csató Martin, Hanzl Máté, Nagy János, Polényi Gábor és Kákonyi Dániel érkezett, míg senki nem távozott a csapattól. Szegeden csupán a visszavonuló Tímár Krisztiánt írhatják fel a távozók listájára, erősítésként Berde Istvánt, Polareczki Rolandot, Szántai Leventét, Veszelinov Vlagyimirt és Tóth Gábort igazolták.

Szintén a kiesés elől menekülne a Balmazújváros, igaz, a feljutásra aspiráló Mezőkövesd otthonában nem lesz könnyű pontot szereznie. Főleg úgy nem, hogy rengeteg játékos érkezett, ráadásul a vezetők valamiért azt gondolják, hogy egy NB II-es csapatot tele kell rakni külföldiekkel. Érkezett Igor Gal,, Csonka Jurij, Mario Mijatovic, Tomislav Pavlicic, Zdravko Popovic, Bozidar Radosevic, Mihail Rjasko, Viktor Rjasko, Vajda Sándor, Perger Géza Bence és Tóth László, míg távozott Bakos Bence, Csorba Szabolcs, Demjén Gábor, Kis Róbert, Kállai Gábor, Müller Zsolt és Reznek Donát. A balmazújvárosi átigazoláspolitikának már van egy „jutalma”, hiszen a rengeteg légióssal a csapat saját maga mondott le a tévés pénzekről.



Sváb Dániel legutóbb a Győri ETO csapatát erősítette, ahol tavaly év végén szerződést bontott, így szabadon igazolhatóvá vált. Mezőkövesden kötött ki (fotó: mse-zsory.hu)


Mezőkövesden inkább minőségre, mint a mennyiségre figyeltek oda, Dombó Dávid, Dvorschák Gábor, Lukács Raymond, Sváb Dániel, Bajzát Péter, Gengeliczki Gergő, Medgyes Zoltán és ifj. Nyilas Elek biztos erősítésnek számít majd. George Menougong, Szántai Levente, Csató Martin, Hanzl Máté és Nikola Pantovics távozott Kövesdről.

A második helyezett Békéscsaba hosszú utazás után a nyugati végen lép pályára, a középmezőnyben tanyázó ZTE otthonában. A lila-fehéreknél az állandóságra esküsznek, csupán Fehér Zsolt, Mursits Roland, Spitzmüller István érkezett, és Pataki Zsolt Soós János, Vozár Dávid, Czuczi Márton és Lőrinczy Attila távozott. Zalaegerszegen sem volt nagy mozgás: Horváth Péter, Murai Márk, Szakály Attila, Városi Viktor jött, Horváth Attila és Marcus Vinícius Batista dos Santos „Tanque” ment.

Szolnokiaknak legalább az utazással nem kell sokat foglalkozniuk a hétvégén, ha már elveszítették egyik szponzorukat, hiszen a szomszédos Cegléden játszik a csapat. Szolnokra csupán Csirszki Martin érkezett, ő is csak kölcsönbe, míg a távozási oldalra Bohner Roland és Magos Mátyás nevét írhatjuk fel. Cegléden sem forgatták fel a vezetők a csapatot: Balog Marcell, Farkas Zoltán, Kovács Dániel, Urbán Pál érkezett, Burics András, Elek Bence, Szala Ákos és Szekér Dávid távozott.

A forduló rangadóját a 29 pontos Gyirmót és a tabellát vezető, 30 pontos Vasas játssza. Mindkét csapatnál kimondott cél a feljutás, és mindkét csapat ennek tükrében igazolt. A Vasashoz Czvitkovics Péter,Debreceni András, Kenesei Krisztián, Murka Benedek, Bori Gábor, Hangya Szilveszter érkezett, míg Kiss Róbert, Pál Dávid, Polényi Gábor és Rodenbücher István távozott a Fay utcából, a Gyirmot pedig megszerezte Varga Rolandot, Rusák Edvárdot, Fejes Jánost, Bobál Gergelyt, Gyurján Bencét és Bohner Rolandot, távozott viszont Kákonyi Dániel, Andorka Péter, Illés Gyula, Farkas Máté, Fekete Szabolcs, Kollár Bence, Majdics Ádám, Kovács Dávid és Sós Márkó.


Kenesei Krisztiánnak nagyon örülnek a Vasas-szurkolók (fotó: vasasfc.hu)


A bajnokság egyik meglepetéscsapata az NB III-ból feljutó Soroksár a Szigetszentmiklóst fogadja holnap. A XXIII. kerületi csapathoz Huszák Tamás, Sándor István, Szenes Bence és Gohér Gergő érkezett, Urbán Pál, ifj. Nyilas Elek, Erdei Gábor, Kocsis Dávid és Pintér Dominik viszont távozott a csapattól. A Szigetszentmiklósi TK-Erima játékoskerete minimálisan változott, csak Domokos Bálint került a csapathoz, miközben Zsivóczky Norbert és a grúz Irakli Kvekveszkiri távozott.

Sopronban az Ajka vendégszerepel holnap. Supka Attila tehetséges fiatalokkal, Szabó Balázzsal, Zamostny Balázzsal és Kapacina Valérral erősített, illetve Bobál Dávid kölcsönszerződését is sikerült a nyárig meghosszabbítani. Kollár Máté, Tóth Máté, Keresztes Szilárd, Mészáros Márk, Sós Márk, Tóth Olivér és Csábi Mihály távozott. Az Ajkához öt fiatal érkezett - Besztercei Attila, Bölcsföldi Milán, Nagy Bálint, Pál Dávid és Zsirai Martin – érkezett, míg hárman - Mogyorósi József, Rajos Gábor és Weitner Ádám – elhagyta a csapatot.

 Ilyen előjelekkel, igazolásokkal kezdődik tehát a magyar futballtavasz. Most az NB II-es csapatok kezdenek, de jövő héten már jönnek a magyar élvonal csapatai.



Öt perc alatt buktattuk le Berki újabb hazugságát, mutyizós üzletét Vági Mártoné a hét nyilatkozata