mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Közeleg a világbajnokság: Győztes meccsel zárta az edzőtábort az U20-as válogatott

Szépen, csendben, de gőzerővel készül az U20-as válogatott a korosztályos világbajnokságra. A korábbi külföldi edzőtáborozást most négy napost, Telkiben történő felkészülés követte, melyet győztes meccsel zárt a korosztályos nemzeti csapat.


A korosztályos csapat legyőzte a Budapest Honvédot (fotó:mlsz.hu)

Szalai László szövetség edző 20 játékosnak tartott edzőtáborozást, de a klubokkal való egyeztetések után, a közös együttműködés során kialakult jó viszony fenntartásának jegyében elengedett néhány labdarúgót egyesületéhez, így volt, aki csak az első napokban vett részt az edzéseken, és akadt olyan is, aki az utolsó napokra érkezett meg Telkibe. A Budapest Honvéd elleni csütörtöki edzőmeccsre 13 mezőnyjátékos maradt a keretben.

A meccsen a gólnélküli első félidő után a kispestiek szereztek vezetést egy szöglet után, nem sokkal később Kővári Róbert egyenlített, a hajrában pedig Gera Dániel büntetőből szerezte meg a válogatott győztes gólját.

- Az edzések során elsősorban a masszív védekezést és az abból indított kontratámadásokat gyakoroltuk, úgy éreztem, a mérkőzésen sikerült megvalósítanunk a kért feladatokat. A csapatjátékban sikerült valamelyest előrelépnünk, de még távol vagyunk attól, amit szeretnénk elérni. A védekezés része rendben volt, támadásban viszont kevesebbszer tudtunk felérni az ellenfél kapuja elé, mint terveztük. Mindig kritikus vagyok magammal szemben, ezért most is úgy éreztem, hogy lehetett volna jobb is a játékom, de nagyon figyeltem a kért mozgásokra, a taktikai feladatok betartására, ez többé-kevésbé jól ment, támadásban viszont szerettem volna jobb teljesítményt nyújtani - mondta az mlsz.hu-nak Gera Dániel.
 



Kb 40 éve van érvényben az a szabály, amire a nyíregyházi vezetők most rácsodálkoznak Öt perc alatt buktattuk le Berki újabb hazugságát, mutyizós üzletét