mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Nyíregyháza már szombaton "megfizeti" a rengeteg új légiós árát

Már a tavaszi bajnokság kezdete előtt óriásit bukott a Nyíregyháza az átgondolatlan téli átigazolás-politikájával. A csapat ugyanis szombaton a Paks ellen lép pályára – de nem tudni, milyen csapattal. Mivel elmaradt meccsről van szó, az új igazolások nem játszhatnak, azok pedig, akik a meccs eredeti időpontjában a csapat tagjai voltak, már nem a Nyíregyháza labdarúgói.

Ez a csapat készült Belekben a bajnokságra - az első meccsen a játékosok nagy része nem játszhat, helyettük ifistákkal kell majd kiállni a Paks ellen

Pont tegnap írtam, mihez vezetett Kaposváron az, hogy télen nevesincs légiósokkal „erősítették” meg a csapatot. A mostani átigazolási időszakban a Haladás, a Honvéd és a Nyíregyháza is erre az útra lépett – legalább egyikük szerencséje, hogy csak két csapat eshet ki az NB I-ből.

Nos, leggyorsabban a Nyíregyháza fizeti meg a rengeteg új játékosok árát.

A hétvégén ugyanis őszről elhalasztott mérkőzést játszik egymással a Paks és a Nyíregyháza. Egy meccset, melyen a csapatok azokat a futballistákat szerepeltethetik, akik az eredeti időpontban is a klub alkalmazottai voltak. Mindez azt jelenti, hogy Mátyus János a tervezett alapcsapata nagy részét jegelni kényszerülne és a keretet is ifistákkal kellene feltöltenie. A Szpari ugyanis őszi kerete jelentős részét lecserélte a télen, így az "akkori állomány" nagy része már távozott, az újak igazolások pedig még nem bevethetőek. Ha mindenki bevethető lenne azon játékosok közül, akik már ősszel is a Nyíregyháza labdarúgói voltak, nagyjából éppen ki lehetne állítani egy kezdőcsapatot, de 7-8 ifire is szükség lenne ahhoz, hogy meglegyen a meccskeret.

Persze, lehet, hogy pont a fiatalok hozzák meg a sikert - ebben az esetben a Nyíregyháza duplán bukik, hiszen a három pont meglesz, de megbukik az átigazoláspolitika (ez szerintem mindenképp megbukik). Persze, a klub vezetősége ebben, mármint az ifistákkal való győzelemben nem nagyon hisz, így  tegnap észbe kapott, és megpróbált kihasználni és kiskaput. Amennyiben ugyanis a mérkőzést az átigazolási időszak lejárta azaz 23-a után rendeznék, akkor a szabály szerint már játszhatnának az új igazolások, így a Nyíregyháza halasztási kérelmet nyújtott be az MLSZ-hez.

Amit az MLSZ elutasított.
A szövetség döntése szerint 21-én szombaton, 15 órakor rendezik a mérkőzést.
Nagy kérdés, hogy a Nyíregyháza milyen csapattal áll ki.
De…inkább gondolkozni kellett volna télen, mint kapkodni.

 

Megoldást az jelenthetne, ha a pálya használhatatlanságára hivatkozva újra elhalasztanák a találkozót, és 24-én vagy egy későbbi időpontban játszanák le azt.

A Nyíregyházának az említett okok miatt lenne ínyére a halasztás, amelynek lehetőségét értesüléseink szerint a Versenybizottság jelen pillanatban is tárgyalja. Már ma döntés is születhet minderről. A hétfői napon több alkalommal is kerestük a szövetséget ez ügyben, de hivatalos tájékoztatást egyelőre nem kaptunk.

 



A kaposvári városvezetés a klubvezetésre mutogat, pedig az egész hanyatlásban és pazarlásban aktívan részt vett Elkészült a diósgyőri stadion látványterve