mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hogy miért hülyeség, amit Kubatov kitalált? Ezért!

Kubatov Gábor ismét elmondta, európai léptékű klubot akar. És ismét kitalált valami – szokatlant. Nem azt mondom, hogy rossz dolgot, de szokatlant, az biztos. Merthogy ő a szurkolókkal fizettetné meg a büntetéseket. Szép „nagyot mondott” megint Kubatov, de ez igazából megvalósíthatatlan. És valószínűleg ezt ő is tudja.

 Kubatov elképzelése az, hogyha az MLSZ megbünteti a klubot, akkor azt a renitens szurkolóknak kell majd kifizetniük…

"A beléptető rendszerrel és a kamerákkal beazonosítjuk a renitenseket, s ha jön az MLSZ-büntetés, szétdobjuk köztük. Legközelebb a rájuk eső résszel drágábban vehetnek jegyet, a bérletesek pedig addig nem tudnak bejönni a következő mérkőzésekre, míg ki nem fizetik a büntetés rájuk eső részét" – mondta Kubatov a hir24.hu-nak adott interjújában.

Mondjuk, azt nem mondta el az elnök, hogy hogyan képzelik el mindezt, súlyozzák-e a büntetést, vagy mindenkinek ugyanolyan részben kell majd hozzájárulnia a befizetni valóhoz.  Az is, aki kiabál, és az is, aki bedob valamit a pályára?

Nem mellesleg nem szabad elfelejteni, hogy az MLSZ már bekiabálásokért is büntet, ez esetben pedig kérdéses, hogyan azonosítják majd a bekiabáló szurkolókat. Ha a stadionban 6000 néző közül ötszázan kiabálják azt, hogy „B..i MLSZ”, akkor majd mind a hatezer ember szájáról leolvassák majd, hogy abban a pillanatban éppen ki-mit mondott.

Ugye ezt senki nem gondolja komolyan?

És ugye mindenki érzi, hogy ez megint egy olyan döntés, amiről sokáig beszélnek majd az emberek, de igazából semmi értelme nincs, mert megvalósíthatatlan.

Talán jobb lenne előbb józanul gondolkodni, aztán beszélni...

De van valami, ami még érdekesebb!
Kubatov ugyanis saját magának mond ellen az interjúban, amikor a vénaszkenner miatt stadionon kívül maradó szurkolókról beszél.

„A vénaszkenner csak ürügy. Az ultrák balhézni szeretnek, felelősséget viszont nem akarnak vállalni a tetteikért. Ha nincs vénaszkenner, hiába tiltjuk ki a rendbontókat, sajnos valahogy mindig bejutnak a stadionba. Ha van vénaszkenner, nincs esélyük kijátszani a biztonsági rendszert. Erről szól a történet, a többi habosítás."

Csak az lenne a kérdésem, ha a balhézni akaró szurkolók a vénaszkenner miatt nem mennek a meccsekre, vajon miért kellene bármilyen büntetést fizetni a Fradinak.

Az igazság pedig az, hogy mióta átadták az új „Albert-stadiont”, ahova nem járnak a Kubatov szerint balhézni akaró szurkolók, a Fradi 2.650.000 forint büntetést fizetett be az MLSZ kasszájába.

Az igazság az, hogy Kubatov pontosan tudta, hogy azok, akik hangosan kimondanák a véleményüket a klubvezetésről és a három éve ügyetlen légiósokkal teletűzdelt csapatról, nem fogják alávetni magukat a vénaszkennernek.

Ahogy Kubatov mondaná: A vénaszkenner csak ürügy. Kubatov a markáns véleménnyel rendelkező, irányíthatatlan és befolyásolhatatlan szurkolókat akarta szándékosan távol tartani a csapattól és a stadiontól. Mert ahogy senki, ő sem bírja, ha szídják, úgy meg főleg nem, ha igazság is van abban, amit a szurkolók mondanak. Erről szól a történet, a többi habosítás.



Egy éven belül kétszer építenek új csapatot Nyíregyházán – pedig volt már egy bajnokcsapat, csak azt szétverték Bravó, kaposvári vezetők: az új tulajdonost három év börtönre ítélték