mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Bajnert nem érdekli a magyar "trollhadsereg"

Bajner Bálint kiverte a biztosítékot a magyar szurkolóknál akkor, amikor a tv-ben azt nyilatkozta, egyáltalán nem érdekli a válogatott, és egy NB I-es meccset végig sem tud nézni. Persze, ezzel nem lenne semmi baj, ha Bajner egy menő, pengés játékos lenne, de ezzel szemben az az igazság, hogy a támadó az elmúlt négy évben összes 35 tétmeccset játszott – egyet se végig. Most éppen az angol másodosztályban szereplő Ipswichből adták kölcsön az angol harmadosztályú Notts Countrynak. Bajner most egy interjúban elmondta, mit gondol arról, hogy a magyar szurkolók interneten és közösségi oldalakon „üldözik” kijelentései miatt.

Bajner már be is mutatkozott az angol harmadosztályban

Bajner Bálintnak hatalmas az önbizalma, és bizony az arca is. Az elmúlt négy év legnagyobb eredménye, hogy egyszer játszhatott a Borussia Dortmund első csapatában, mégis olyan magabiztosan jelentette ki, hogy őt nem érdekli a magyar válogatott és az NB I-se, mintha tényező lenne a magyar futballban.

Ezzel szemben Bajner Bálint még ebben a magyar futballban sem tényező, hogy mást ne mondjunk, neve még annál a Pintér Attilánál sem merült fel, aki aztán tényleg mindenkit behívott a válogatottba, aki kettőt tudott dekázni.

A szurkolók azonban nem felejtenek, az Ipswichnél már le kellett tiltani a magyar IP címről érkező bejegyzéseket, mert az jött ki, hogy egy-egy mérkőzésen az a Bajner lett a meccs legjobbja, aki nem is lépett pályára.

Persze, Angliában nem ismerik az iróniát vagy épp a gúnyt, így nem értették az egészet. Mint ahogy a Notts Countrynál sem értik, hogyan telt meg az „üzenőfal” a mára már kultkifejezéssé vált „no Bajner, No party” üzenetekkel.

És hogy mit gondol Bajner arról, hogy a kijelentése miatt kialakult „trollhadserseg” mindenhova követi?

- Akkor kezdődött a »No Bajner, no party«, amikor még az Ipswichnél voltam. Hogy őszinte legyek, nem igazán koncentrálok arra, mi megy az interneten vagy a közösségi oldalakon. A profi játékosok a mérkőzéseikre és az edzésekre koncentrálnak. Nincs bajom azzal, ami történik, de nem is igazán érdekel, nem kísérem figyelemmel. Játékosként minden, amit teszünk, a szurkolókért történik. Nélkülük nincs futball. Remélem, sikerül jó kapcsolatot kialakítanom itt a drukkerekkel, hisz fontosak nekem – mondta egy interjúban, amit annak okán adott, hogy az angol harmadosztályban szereplő Notts Coutryhoz igazolt.

Bajner az elmúlt négy évben összesen 35 tétmeccsen lépett pályára - Angliában egy év alatt több meccset játszanak a csapatok

Bajner eddig teljesítményével nem sokat ért el, így most egy kis jól bevált, amolyan magyaros, „nyalizós szöveghez” nyúlt.

- Gyerekkoromban állandóan a Premier League-et néztem, a Leeds United volt a csapatom. Harry Kewell, Lee Bowyer, Mark Viduka, remek csapatuk volt! A hálószobámban Alan Smith, a Notts jelenlegi játékos-edzőjének poszterét raktam ki. Még nem mondtam el Alannek, de amikor hallottam, hogy a Notts hív, akkor igencsak elámultam, hogy Smith a klubnál van. Amikor megérkeztem, elsőként vele találkoztam a játékosok közül, nagyon boldog voltam.

Gondolom, Alan Smith is boldog lenne, ha Bajnernek sikerülne megdönteni az elmúlt négy év pályára lépési rekordját.

 Elméletben ez nem lenne nehéz, mert Angliában egy év alatt több meccset játszanak, mint amennyit Bajner négy év alatt játszott.



Gera-góllal nyert az U20-as válogatott Bogdán-parádé az Anfield Roadon