mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Még mindig hülyitenek mindenkit Dzsudzsák Balázzsal

Több alkalommal írtam már a jelenségről, melyet bérújságírásnak hívok. Ez az, amikor egyes futballisták menedzserei „ösztönzik” az újságírókat, hogy pártfogoltjairól több cikk jelenjen meg. Dzsudzsák Balázsnál ez hatványozottan észlelhető, és az elmúlt 4-5 évben mindig kiderült, hogy egészen egyszerűen kamu a cikk.

Dzsdzsák Balázst már fél Európa leigazolta – az újságírók szerint.
Aztán mindig kiderült, hogy a cikkek fele sem igaz, sőt, volt olyan, hogy bár már a magyar újságok és weblapok azt írták, már csak Balázs aláírása hiányzik a liverpooli szerződésről, kiderült, Liverpoolban erős túlzással azt sem tudják, ki Dzsudzsák Balázs (Persze, nyílván ez így, ebben a formában nem igaz, itt én az átigazolására gondolok)

Azon senki ne lepődjön meg, hogy most télen ismét beindult a gépezet. Volt itt már minden: liverpooli, dortmundi, római szerződés. Persze, mindezt úgy megírva, hogy sem az „új csapat”, sem a Dinamo egyetlen képviselője nem lett megkérdezve. Aztán amikor az oroszok kijelentették, hogy eszük ágában sincs eladni a játékost, csönd lett.


Van Önnek bankszámlája? És kap rá állami támogatást?
Ha érdekelné egy lakástakarék számla, melyre minden évben jelentős állami támogatást kapna, hívja a 30-479-64-50-es számot!



Néhány napra.
Mert a héten ismét címlapra került Dzsudzsák – állítólag a Lazio ajánlatott is tett érte. Azt senkit ne zavarjon, hogyha a Lazio igazolna valakit, akkor azt védekező középpályás posztra igazolná – és ezt egyébként egy olasz szakújságíró el is mondta.

Persze, aki figyelmesen olvasta a sportnapilap cikkét, az egyből tudhatta, nagy kamu az egész. A cikkben ugyanis azt írták, hogy Dzsudzsák ára 10 millió euró, de az ország válság miatt most ennek feléért is meg lehet szerezni.

Kérem szépen, Dzsudzsáknak a Dinamo most ajánlott havi majd 3 millió eurós fizetést. Ugye senki nem gondolja, hogy akkor 5 millióért elengedi. 

Persze mint legutóbb, most is megszólaltak az oroszok, akik ismét egyértelművé tették, hogy nem adják el Dzsudzsák Balázst.

– Dzsudzsák Balázs és köztem még nem került szóba a távozásának témája. Pénteken beszélgettünk, de ez a dolog fel sem vetődött. Az eddig elvégzett, illetve a tervezett munkáról beszéltünk. Remélem, hogy még hasznosabb tagja lesz a csapatnak. A statisztika makacs dolog, és azt mutatja, hogy jó úton járunk. A jelenlegi pénzügyi helyzetben minden klub – köztük a Dinamo is – próbál alkalmazkodni a körülményekhez. Jönnie kell egy bizonyos egyensúlynak, de ez nem történik meg egy nap alatt. Egyértelmű, hogy ez egy összetett téma, de a legfontosabb dolog, hogy ne történjen visszalépés az elvek és a megkezdett munka terén. Lehet, hogy elcsépeltnek hangzik, de már több válságot tapasztaltunk. Persze, ez egy rossz időszak, de előre kell nézni, ahelyett, hogy hamut szórnánk a fejünkre. Nem hiszem, hogy a pénzügyi nehézségek rossz hatással lennének a labdarúgásunkra – mondta a csapat edzője a Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségnek adott interjúban.

Nos, ehhez nincs mit hozzátenni.
Illetve csak annyit, hogy emlékezzünk már vissza arra a híres Szalai-beszédre.
Tudják, amikor Szalai Ádám azt mondta, évek óta hülyítjük a népet.
Mert ebben a Dzsudzsák-ügyben is pont ezt történik – ráadásul mint mondtam, mindez menedzseri „ösztönzésre” történik.
Persze, azon senki ne lepődjön meg, hogy ezt azért senki nem fogja elismerni.



Dárdai ára: 100 millió forint MLSZ szerint elhanyagolható az a tétel, amit Dárdaiért fizettnek a Herthának