mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Gera Zoltán: Bocsánat

Gera Zoltán pénteken nem jelent meg az újságírók előtt a mixzónában, pedig a finnek elleni győztes gól szerzőjét sokan kérdezték volna a mérkőzés után. Ma mindezért elnézését kért.


 

Hozzá kell tenni, hogy bár az „új Albert-stadionban” rendezték a mérkőzést, a válogatott meccsek után máshol helyezik el a mixzónát – azaz azt a helyet, ahol a játékosokat kérdezhetik az újságírók - , mint a Fradi meccsek után. Gera mégis szükségét érezte annak, hogy elnézést kérjen az újságíróktól.

- Bevallom, elfelejtettem, hogy keresztül kell menni a vegyes zónán, és ezért mindenkitől elnézést kérek. Láttam, hogy a lányom elaludt a bátyám kezében, siettem haza, akkor szóltak utánam, hogy hol vagyok, amikor már hazaértem. A finnek ellen nyomás alatt játszottunk, hiszen kellett a győzelem a felzárkózáshoz a csoportban. Örülők a sikernek, jó ellenfelet győztünk le. Jól játszottak, jól passzoltak, nehéz volt ellenük futballozni. Örülök, hogy a szurkolóinknak örömet tudtunk szerezni. Az elmúlt hetekben három mérkőzésen nagyon jó közösség alakult ki a válogatottnál. Jó itt lenni edzéseken, azon túl is jól érezzük magunkat. Dárdai Pált emberként és kapitányként elfogadja mindenki. Nüánszokon múltak a győzelmek és a döntetlen, de az jellemzi a közösséget, hogy egy emberként dolgozunk. Biztos, hogy Pali nehéz helyzetben van, de bízunk benne, hogy marad.  Fontos az edző kisugárzása, Palival még játszottam együtt. Akkor is őszinte volt, elmondta a véleményét nekem és bárki másnak. Jót tesz az embernek, ha van egy karakán edző, aki elmondja a problémákat. Emellett meg kell említeni a közönség biztatását, nyolcvan percen keresztül ikszes meccs volt, korábban a harmincadik percben türelmetlenkedtek a nézők. Most viszont egy hiteles ember kérte őket, hogy ne legyenek türelmetlenek. És ezt tőle elfogadták. Velünk is máshogy dolgozik, látja, hogy mikor húzzon vissza, ne pörgessük túl magunkat, és égessük el magunkat a kezdés előtt. Fontos tavasszal, hogy ne legyenek sérültjeink, a görögök elleni Eb-selejtező előtt is hozzuk a legjobb formánkat a klubjainkban, mert erre építhet a válogatott. Holnap biztos nem játszok kezdőként. Szeretnénk pályára lépni, de ez a kapitánytól függ. Örülök, ha beállít, de nem lesz bennem sértettség, ha nem - mondta Gera Zoltán a mai sajtóbeszélgetésen.

 



U19-es csapatunk leszerepelt, de meddig csinálhatja ezt még Pisont? A Herthánál egyértelműen kijelentették: Dárdai nem maradhat magyar kapitány