mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Puskás Akadémiától kérdeztünk.....

Már az is abszurd, hogy a majd 4 milliárd forintból Orbán Viktor udvarában felépült Pancho Arénában tegnap a kiálló szög nehezítette a játékosok sorsát, sőt, a hazai csapat edzője azt nyilatkozta, hogy a pálya állapota mindkét csapat dolgát megnehezítette, de van ennél sokkal abszurdabb és felháborítóbb ebben a történetben. Mi rákérdeztünk a Puskás Akadémiánál erre. Hogy mi az?



A stadiont mintegy 3,8 milliárd építették fel, ennek az összegnek a 70 százaléka társasági adójuk egy részét felajánló, nyereséges magáncégektől érkezett, az úgynevezett TAO-program keretében. A maradék 30 százalékot az akadémia teremtette.

A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy a  TAO programban a támogatást a támogatott szervezetek csak meghatározott területek fejlesztésére használhatják fel:
- utánpótlás-nevelési feladatok ellátására,
- versenyeztetéssel összefüggő költségek támogatására,
- személyi jellegű ráfordításokra,
- tárgyi eszköz beruházásra, felújításra, ide értve a biztonsági követelmények teljesülését szolgáló infrastruktúra-fejlesztést is,
- képzéssel összefüggő feladatokra.
 
Már a stadion építése alatt felvetettem, hogy a megalománia mellett vajon mi értelme van a puszta közepére felhúzni egy stadiont, de akkor az a válasz érkezett, hogy a Pancho Aréna elsősorban utánpótlás meccsek helyszíne lesz, és a korosztályos válogatottak mérkőzéseknek ad majd otthont. Jött is a Puskás-Suzuki Kupa és az U19-es Eb, de ne feledjük, ezen tornák mérkőzéseinek is csak egy részét rendezték a stadionban.

A héten viszont rendeztek egy „nagyon fontos” Magyar Országgyűlés Válogatott – Egyesült Királyság Országgyűlés Válogatott meccset úgy, hogy közben U18-as válogatottunk  (tehát azon korosztályok egyike, akiknek épült ez a stadion) a Telki edzőközpontban lépett pályára Eb-selejtezőkön.

Kérdeztünk hát ezzel kapcsolatban a Puskás Akadémiától.
A következőket:

Kérdéseink ezzel kapcsolatban:
1. A Puskás-Suzuki Kupa és a korosztályos Európa-bajnokság óta eltelt időszakban a Puskás Akadémia - mint elsősorban utánpótlás-nevelő egyesület - mely korosztálya(i) és  mikor játszhattak bajnoki mérkőzést az eredeti tájékoztatás szerint elsősorban nekik épült stadionban?

2. A Puskás-Suzuki Kupa és a korosztályos Európa-bajnokság óta eltelt időszakban mikor rendeztek bármilyen utánpótlás mérkőzést a Stadionban?

3. A Magyar Országgyűlés Válogatott – Egyesült Királyság Országgyűlés Válogatott mérkőzés mely korosztályba tartozik.

Természetesen a választ mindannyian tudjuk, de megvárjuk a hivatalos állásfoglalást. Utána megkérdezzük erről az MLSZ-t is.



A TV2 szarik ránk, de legalább Berki eltűnik a képernyőről – legalábbis reméljük Petíció