mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Végre valaki beintet az MLSZ-nek

Nem túlzás azt állítani, hogy az MLSZ az elmúlt időben kiskirályként uralkodik a magyar futballon. A szervezet célja futballunk irányítása lenne, de a hozzá nem értés következtében ma már inkább diktatórikus irányítás folyik. Ám most van valaki, aki beintet az szövetség idióta szabályzatának és büntetésének.


Tán nincs ország, ahol annyi büntetést szabna ki a csapatokra a honi szövetség, mint Magyarországon.  Itt már azért is fizetni kell a csapatoknak, ha a lelátón valaki olyat kiabál, ami nem tetszik az MLSZ vezetőinek.

Mindeközben a szövetség vezetői saját maguk is bevallják, hogy nem tartják be saját szabályait, Dr. Gudra Tamás gazdasági vezetői például kijelentette, hogyha minden szabályt betartanának, nem lenne csak 10 csapat az NB I-ben. Így nem is lehetne annyit büntetni.

Ez azonban csak a kisebb gond, ennél sokkal nagyobb probléma, hogy a szövetségben egymást érik az átláthatatlan és megmagyarázhatatlan döntések és intézkedések, melyek mind-mind azt bizonyítják, hogy hozzá nem értő emberek hoznak döntéseket. Olyanok, akik a magyar futballból és nem a magyar futballért élnek, és ez nagy baj.

Szót ejthetnénk a Mezőkövesd óvásának elutasításáról, a liszenszabályzat semmibe vételéről, a mindenki által elutasított szurkolói kártya bevezetéséről, vagy épp arról, hogy két, találomra vagy bármilyen más elv alapján megjelölt klub kapott pénzbüntetést azért, mert nem engedte el játékosait a Pintér Attila ámokfutása alatti válogatott összetartásra.

Beszélhetnénk ezekről mind, de felesleges, mert mindez lepereg az MLSZ-ről. A kritikus hangokat elengedik a fülük mellett, a kényes kérdésekre pedig nemes egyszerűséggel nem válaszolnak. Én például március óta nyolc különböző témában tettem fel kérdéseket a hivatalos úton, de egyre sem érkezett válasz.

Ám most jött Bognár György, és nemes egyszerűséggel beintett az MLSZ-nek.

A Csákvár egykori edzője, jelenlegi szakmai igazgatója néhány héttel ezelőtt mondott le vezetőedzői posztjáról, mert úgy érezte, a magyar futball résztvevői a játékvezetők kiszolgáltatottjai.
- Az Ikarus elleni Magyar Kupa-meccsünkön Bognár Györgyöt szerintünk jogtalanul állították ki. A fegyelmi tárgyaláson elhangzott, hogy a játékvezető az edző fölött áll, és nem partneri viszony van közöttük. Úgy érezzük, hogy nincs olyan fórum, ahol az edzőket meg lehetne védeni, és teljesen kiszolgáltatott helyzetben vannak – mondta el akkor Nagy Sándor, a Csákvár elnöke.

Persze, az MLSZ nem hagyta annyiban a dolgot, és Bognárt megbüntette 100 ezer forintra – amit Bognár nem fizetett ki. Ezért amolyan ultimátumot kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén: a grémium eltiltotta mindenféle sporttevékenységtől mindaddig, ameddig a szakember a korábban kiszabott 100 ezer forint pénzbüntetést az MLSZ részére nem fizeti meg.

Ám Bognár nem nagyon rettent meg,
- Akkor most reggelente kerékpározni sem mehetek? Továbbra sem kívánom befizetni a rám kirótt összeget, mivel továbbra sem értek egyet a döntéssel. Ez elvi kérdés nálam. Amit az MLSZ művel az edzőkkel szemben, az minden, csak nem éppen demokratikus. Természetesen be fogom tartani a mérkőzésre vonatkozó előírást, ott fogok helyet foglalni, ahol azt a szabályok engedélyezik. A munkavégzéstől, a szakmai irányítástól viszont nem tilthatnak el – reagált Bognár György a FEB döntésére.

Az MLSZ szűklátókörű vezetésére jellemző, hogy a klub már régen befizette volna a 100 ezer forintos büntetést, ám nem tehette meg, ugyanis, a "számlát" csak és kizárólag Bognár György egyenlítheti ki.

 



Inkább az osztrák negyedik liga, mint az NB I A TV2 szarik ránk, de legalább Berki eltűnik a képernyőről – legalábbis reméljük