mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Puskás. Sör. A közös nevező!

Magyarország és Spanyolország büszkesége, Görögország kedvence, milliók példaképe. A legenda, akinek nevét az egész világon ismerik, a világpolgár, akinek emberi  nagyságát több kontinensen emlegetik, a labdarúgó, akinek tehetsége páratlan. Puskás  Ferenc nemzeti kincs szülőhazájában, Pancho klubikon Madridban, Öcsi géniusz a futballrajongók emlékezetében. Mostantól végre Puskás ikonként ott lehet minden futballrajongó asztalán, újra elválaszthatatlan része minden futballmérkőzésnek: örömmel jelentjük be, hogy elkészült és megjelent a régóta várt Puskás ikon sör.


 


A PUSKAS.COM Kft. – a Puskás család megbízásából – pályázatot írt ki a Puskás sör dobozának kreatív arculati tervezésére. A kiíró olyan alkotást keresett, amely Puskás Ferenc, a világszerte egyik legismertebb és legnagyobb tisztelet övezte magyar sportlegenda emlékéhez, sportsikereihez és kimagasló emberi tulajdonságaihoz méltó módon és hozzá illő igényességgel jeleníti meg egy prémium minőségű sörmárka értékeit.

A Puskás sör csomagolásának kiválasztásakor kettős cél lebegett a márkatulajdonos szeme előtt. A doboz olyan látványos legyen, hogy, abból mindenki tartson legalább egyet az íróasztalán, a vitrinben vagy polcon; egy kegytárgy, ereklye vagy akár dísz, ugyanakkor maradjon mégis egy sör, ami méltó arra, hogy bearanyozza az alkalmat, amikor elfogyasztják.

Olyan érték legyen, ami mindannyiunkat kifejez, bárki számára hozzáférhető, elérhető, amit mindenki a sajátjának vall, ahogy „Öcsi bácsit” is szinte mindenki a rokonának érzi. Az ő egyénisége nem elválaszt, hanem összeköt, összehoz, összetart bennünket, Puskás minden magyaré, pártállástól, életkortól, nemtől, vallástól, társadalmi helyzettől függetlenül, de a madridistáké, az athéniaké is, igazi modern európai karakter és persze világsztár. Olyan értékeket képvisel: a jókedvet, a sikert, a virtuozitást, a leleményességet, az életigenlést és a népszerűséget, amelyek mindenkit fellelkesítenek, és amelyekre minden magyar büszke. Ahogy a Puskás-termékek egyik jelmondata hirdeti: Puskás units us all. Élete, példája mindannyiunk számára közös nevező lehet, ahogyan a sör is egy asztalhoz ülteti és összehozza a különböző embereket.

Mindannyian tudjuk, hogy Puskás Ferenc maga is szívesen elfogyasztott egy-egy pohár sört, amire bőven nyílt alkalma a kispesti kocsmákban éppen úgy, mint a körúti szállodákban vagy a madridi bárokban. Jóllehet, a Real Madrid profijaként sok éven át naponta legfeljebb egy egy pohár sört engedhetett meg magának. A játékosok egyik törzshelyén, a Bernabéu stadion  mellett lévő Chiquifrú vendéglőben a tulajdonos, Fernando Rodrigúes, a magyar klasszis jó barátja elmondta, hogy a Madridban Pancho becenévre hallgató Puskás Öcsi kedvence a sör és a "panchito" volt, ami földimogyorót jelent. Ezek ma is a meccsnézés fontos kellékei.

Természetesen Puskás Öcsi nevével legalább annyira összekapcsolódott a bor, a kisfröccs fogyasztása, mint amennyire a jó sörök kortyolgatása. Ennek a ténynek és Puskás egykori barátjával, a „Csutorás nagypapával” ápolt legendás barátságának állít emléket az egri Csutorás Pincészet évek óta forgalomban lévő Puskás bora, legújabban az „El Classico” különleges, díszdobozos egri bikavér. Ahogyan azonban Puskás mindennapjaiban, úgy a hivatalos Puskás termékek sorában is jól megfér egymás mellett, sőt kiegészíti egymást a bor és a sör, és biztosak vagyunk abban, hogy a futballszurkolók életében sem lesz ez másként: az exkluzív Puskás-borok után örömmel fogadják majd a kiváló minőségű Puskás sört.

A Puskás ikon sör azonban több ennél, az összefogásról, emberségről is szól, hisz a licenctulajdonos kiemelten fontosnak tartja, hogy a Puskás ikon sör bevételéből jótékony célra is minél többet fordíthasson. Ezért Puskás Ferencné kezdeményezésére az egykori futballisták nehéz helyzetbe került özvegyei és családtagjai juthatnak majd támogatáshoz a PUSKAS.COM-tól a sör forgalmazása révén. Öcsi bácsi is így tenne: Lennart Johansson, az UEFA tiszteletbeli elnöke szerint a játéktudásán túl éppen a szociális érzékenysége, legendásan hatalmas szíve tette őt a XX. század egyik legnagyobb egyéniségévé. Most özvegye igyekszik segíteni a régi társak hozzátartozóin.

Puskás Öcsi azért válhatott a futballtörténelem egyik legnagyobbjává, s játszhatott majdnem negyvenéves koráig a világ abszolút élvonalában, mert madridi profiként mindig példát mutatott önuralomból, akaraterőből, kitartásból, s pontosan tudta, hogy hol a határ, ha például sörözésről volt szó. Ezek az emberi erények is kellettek hozzá, nem csupán az istenadta tehetsége, hogy a világ talán legismertebb és legelismertebb magyarjává váljon. Igazi legendává. Igyuk az első pohár Puskás-sört az Ő tiszteletére!

A Puskás ikon sör jó ár-érték arányú, kategóriájában a gazdagabb beltartalmú, magasabb szárazanyag- és alkoholtartalmú, láger típusú minőségi sörök közé tartozik. Alkoholtartalma 4,6%, ajánlott fogyasztói ára: 200 forint. Kapható a Metro áruházakban, november közepétől elérhető a Tesco üzleteiben, majd az év végéig fokozatosan a többi kereskedelmi lánc egységeiben. Forgalmazza a Hyperlogic Kft.

PUSKÁS. SÖR. A KÖZÖS NEVEZŐ.

További információ: Sus Róbert (+36 70 381-4681, e-mail: robert.sus@puskas.com)



Dárdai felelőssége Kell a szurkolói kártya a válogatott meccsre is