mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nevetve a magyar foci is elviselhetőbb

Mint arról videóinterjúban beszámoltam, szombaton, Bukarestben rendezett sajtótájékoztatón mutatták be az interneten hatalmas népszerűségneg örvendó TrollFoci könyvét. De hogy miről is szól ez a könyv, és miért pont Bukarestben mutatták be?


Kevesen tudják, de a román-magyar meccset napra pontosan egy évvel a hollandiai megalázó 8-1 után rendezték, ezért gondolták úgy a TrollFoci megálmodói, hogy Bukarestben mutaták be a  Twister Média gondozásában megjelenő Trollfoci könyvet.

Az interneten töretlen népszerűségnek örvendő Trollfoci végig könnyed, laza hangulatban zajló könyvbemutatóján Rekop György, az oldal arca volt a főszereplő, aki azzal kezdte: „Öten vagyunk szerkesztők a Trollfocin, nekem elsősorban a marketing vonal erősítése a feladatom”


A civilben humoristaként is ismert Rekop elárulta, hogy a Trollfoci szerkesztői miért nem vállalják az arcukat az interneten.
- A troll műfaj egyik sajátossága, hogy a mémek mindig arc nélkül kerülnek ki. Egyébként pedig azért sem vállaljuk, mert mindegyikünk köthető valamelyik magyar csapathoz, s nem lenne szerencsés, ha kiderülne, hogy kinek is szurkolunk. Rengeteg munkánk van az oldalban. Próbáljuk politikailag korrekt mederben tartani a dolgokat, tartózkodunk a rasszista, fajgyűlölő hozzászólásoktól. Fontos, hogy nem botránykönyvet írtunk. Ez a könyv a magyar szurkolók hangja, bemutatkoznak benne a Trollfoci szerkesztői, és az is kiderül, ők hogyan kapcsolódtak be a magyar futballba. A könyv nem a Facebook-bejegyzéseink gyűjteménye, azok csak kiegészítők benne. Természetesen szerepel benne Egervári Sándor, Szalai Ádám, Bajner Bálint, és még sokan mások - mondta el Rekop György.

- Nagyon jó alapanyagot kaptunk, a tartalomhoz egyáltalán nem kellett hozzányúlnunk. Bízunk benne, hogy majd rekordokat tudunk vele dönteni. S hogy mi lenne a cél a kiadást tekintve?  A 25 ezres példányszám elérése – mondta Értékes Christos, a könyvet forgalmazó Twister Média felelős kiadója.

A Trollfoci szerkesztői nem tagadták, hogy ha lehet, egyszer majd szeretnének pénzt keresni az oldallal, eddig azonban egyetlen elfogadható ajánlatot sem kaptak. Ugyanakkor emlékeztettek egyik alapelvükre, miszerint reklámfelület sosem válhat a Trollfociból.  A sajtótájékoztatón jelenlévő szerkesztők bevallották, nagyon szeretnék, ha végre eredményes lenne a magyar labdarúgás, a siker azonban legkevésbé sem rajtuk múlik. Hozzátették, ők mindig megpróbálnak a jó ízlés határain belül maradni, de azt tapasztalták, hogy „a magyar futballt nevetve a legkönnyebb elviselni.”




 



Nagyon vártuk ezt már Dzsudzsáktól! Dárdai felelőssége