mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Négy meccset rendezhetünk a 2020-as Európa-bajnokságon

És akkor Michel Platini felbontotta a borítékot, amiben ott állt: Budapest. Mindez azt jelenti, hogy az új Puskás Ferenc Stadion a 2020-as Európa-bajnokságon négy mérkőzést rendezhet.



Az új, 68 156 néző befogadására alkalmas Puskás Ferenc Stadion 2018 áprilisára, 341 millió euróból készül el

Még Michel Platini is Budapestre látogatott, amikor tavaly szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök közösen bejelentette, hogy az addigi TAO-és stadionprojekteken túl 40 milliárd forintot ad a kormány pályaépítésre.

Áprilisiban aztán az is kiderült, hogy az újjáépített Puskás Ferenc Stadionnal hazánk is pályázik a 2020-ben megrendezendő Európa-bajnokság egyik helyszínére. Sőt, az illetékesek még abban a hónapban elküldték pályázatunkat, melyben az új Puskás Ferenc Stadionnal három csoportmérkőzésre és egy egyenes kieséses találkozóra kandidáltunk.

Hozzá kell tenni, az új Puskás Stadion építése a tervek szerint jövőre kezdődik és az új aréna legkésőbb 2018-ra elkészül. Vígh László, a beruházásért felelős kormánybiztos tavaly áprilisban jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében különleges, a világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna, "stadion a stadionban" koncepcióval, így a mostani Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény. A tervek szerint 65 ezer néző befogadására lesz alkalmas, a beruházás pedig 70-90 milliárd forintba kerül majd.

A múlt héten az UEFA illetékesei Budapesten jártak, jelentésük szerint az új, 68 156 néző befogadására alkalmas Puskás Ferenc Stadion megközelíthetősége és a befogadóképessége tekintetében is megfelel az UEFA legszigorúbb elvárásainak. A pálya mérete 105x68 méter lesz, ami szintén megfelel az előírásoknak. Az öltözők és kiszolgáló termek méretei megfelelnek az elvártaknak.

Persze, néhány negatívumot is felsoroltak, de szerencsére ez nem befolyásolta a döntést: Michel Platini 13 óra 23 perckor kibontotta azt a borítékot, melyből kiderült: Budapest nyolcaddöntőt, és három csoportmeccset rendezhet 2020-ban.

A 2020-as Eb helyszínei:

A döntő és elődöntők: London
Negyeddöntő és három csoportmeccs: München, Baku, Szentpétervár, Róma
Nyolcaddöntő és három csoportmeccs: Koppenhága, Bukarest, Amszterdam, Dublin, Bilbao, BUDAPEST, Brüsszel, Glasgow.



Dárdai Pál: A felelősséggel tisztában vagyok A sportegyesületek mezszponzorációja is reklámadó köteles