mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kovács Zoltán: Kétoldalú, korrekt kommunikációt kérünk Pintér Attilától

Mint arról tegnap beszámoltunk, az MLSZ megbüntette az Újpestet és a Debrecent, mert a két klub nem engedte el játékosait a válogatott keretösszetartásokra. Tette mindezt egy olyan szabályzatra hivatkozva, amelyik nem is található meg az MLSZ dokumentumai között. A mifocink.com megkereste Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatóját az üggyel kapcsolatban.

Az MLSZ elnöksége az ELN-142/2014 (07.22) számú határozattal elfogadott „Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Nemzeti Bajnokság I. osztály (OTP Bank Liga) vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek elosztási szabályzata 2014–2015” megnevezésű dokumentum 5. a) és c) pontjai alapján, a felnőtt A-válogatott összetartására meghívott játékosok el nem engedése miatt, az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA csapatát üzemeltető DVSC FSZ Zrt., valamint az Újpest FC csapatot üzemeltető Újpest 1885 Futball Kft. részére járó televíziós kifizetés következő részletéből 500 ezer – 500 ezer forint levonásról döntött – áll az értesítőben.

A bökkenő csak az, hogy a büntetésben hivatkozásként megjelölt „Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Nemzeti Bajnokság I. osztály, (OTP Bank Liga) vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek elosztási szabályzata, 2014 – 2015.” című dokumentum nem létezik. Vagy legalábbis egyelőre nem található meg a szövetség internetes dokumentumtárában, nagyjából senki nem tudja, mit tartalmaz, így arról sincs fogalma senkinek, hogy mi alapján büntették meg az Újpestet és a Debrecent.

Ráadásul az is érdekes, hogy csak az Újpestet és a Debrecent büntették meg, pedig az év folyamán több más csapat sem engedte el játékosait Pintér összetartásaira. Hogy mást ne említsünk, ott van a Ferencváros.

Az is érdekes, hogy ezek a rendelkezések a magyar csapatokra vonatkoznak, azt viszont mindenki tudja, hogy összetartásoknak épp az volt az egyik gyenge pontja, hogy a légiósokat nem engedték el klubjaik. Persze, ellenük nem léphet fel az MLSZ, de a magyar csapatok ellen sem lenne szabad.

A mifocink.com megkereste Kovács Zoltánt, az egyik „búnős” klub, az Újpest sportigazgatóját. Kovácsról tudni kell, hogy nem követi a mostanság oly honos „magyar hagyományokat”, nála nem úgy működik a kommunikáció, mint sok más klubnál. Neki nem kell e-mailt küldeni, ő nem zavar el a sajtófőnökhöz, hogy előbb tőle kérjünk engedélyt. Őt fel lehet hívni, mindig, minden kérdésre válaszol. Most is így tett, igaz, a hivatalos válasza szűkszavú, bár elolvasva mindenki pontosan tudhatja, mi is történt valójában.
- Még diósgyőri sportigazgatóként azt mondtam Pintér Attilának, hogy mindenben segítünk neki és támogatjuk a válogatott elképzeléseit, csupán annyit kérünk, a kommunikációs kétoldalú legyen, azaz korrekten tájékoztassuk egymást mindenről. Újpesti sportigazgatóként is csak egyet kérek a kapitánytól. Kétoldalú, korrekt kommunikációt - mondta az újpesti sportvezető.



Író-olvasó találkozó!
Ne feledd, 2014. szeptember 19-én pénteken a Marcelino Pizzéria és Étteremben (IV. kerület, Farkaserdő u. 23.) Író-Olvasó találkozót rendezünk, ahol bemutatjuk a ” Mi focink” című könyvet. Mindenkit szeretettel várunk.

Rendelnél a könyvből? Klikk ide: http://www.mifocink.com/?p=4533

 



A bűnbakok már megvannak! Csak ott épülhet stadion, ahol vigyázzban állnak az államnak!