mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A bűnbakok már megvannak!

Csányi Sándor átfogó elemzést ígért válogatottunk Észak-Írország elleni veresége után. Igazából mi, szurkolók már csak arra várunk, hogy név szerint megtudjuk, kik ajánlották kapitánynak Pintért. Ezt még nem tudtuk meg, de azt igen, hogy bűnbakok már vannak: az MLSZ két klubot is megbüntetett azért, mert játékosait nem engedte el az összetartásokra.

A furcsa az egészben csak az – dehogyis csak - , hogy olyan, mintha az MLSZ már előre tudta volna, hogy az első Eb-selejtezőn elbukik csapatunk. A szövetség ugyanis már szeptember 4-én megbüntette két klubot.

Az MLSZ elnöksége az ELN-142/2014 (07.22) számú határozattal elfogadott „Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Nemzeti Bajnokság I. osztály (OTP Bank Liga) vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek elosztási szabályzata 2014–2015” megnevezésű dokumentum 5. a) és c) pontjai alapján, a felnőtt A-válogatott összetartására meghívott játékosok el nem engedése miatt, az OTP Bank Ligában szereplő DVSC-TEVA csapatát üzemeltető DVSC FSZ Zrt., valamint az Újpest FC csapatot üzemeltető Újpest 1885 Futball Kft. részére járó televíziós kifizetés következő részletéből 500 ezer – 500 ezer forint levonásról döntött – áll az értesítőben.

Na mármost ezzel precedenst teremtett az MLSZ, mert ha az Újpestnek és a Debrecennek bűnhődnie kell azért, mert nem engedte el a játékosait, akkor nyílván a többi klub is számíthat a büntetésre. Igaz, gyorsan tegyük hozzá, az MLSZ szabályzatának egyetlen pontjában sincs benne, hogy a klubok bármilyen kötelességet vállaltak volna. Volt ugyan egy megbeszélés Pintér és a klubedzők között, ami állítólag tökéletesre sikerült, ám később kiderült, ez még véletlenül sincs így. Az biztos, hogy a Loki játékosok az augusztus 11-i összetartáson nem voltak jelen, igaz, augusztus 5-én BL, augusztus 21-én Európa Liga meccsük volt, a két összecsapás között pedig két bajnoki és egy Magyar Kupa mérkőzésén pályára léptek.

A legnagyobb bökkenő azonban egészben az, hogy a büntetésben hivatkozásként megjelölt „Férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Nemzeti Bajnokság I. osztály, (OTP Bank Liga) vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek elosztási szabályzata, 2014 – 2015.” című dokumentum nem létezik. Vagy legalábbis egyelőre nem található meg a szövetség internetes dokumentumtárában, nagyjából senki nem tudja, mit tartalmaz, így arról sincs fogalma senkinek, hogy mi alapján büntették meg az Újpestet és a Debrecent.
Író-olvasó találkozó!
Ne feledd, 2014. szeptember 19-én pénteken a Marcelino Pizzéria és Étteremben (IV. kerület, Farkaserdő u. 23.) Író-Olvasó találkozót rendezünk, ahol bemutatjuk a " Mi focink" című könyvet. Mindenkit szeretettel várunk.

Rendelnél a könyvből? Klikk ide: http://www.mifocink.com/?p=4533

 



Köpönyegforgatás magyar módra! Kovács Zoltán: Kétoldalú, korrekt kommunikációt kérünk Pintér Attilától