mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Lisztes Krisztián szenzációs gólpasszal búcsúztatta Ailtont

Nagyszerű gálamérkőzésen búcsúztatták el Brémában a csapat egyik nagy játékosát, a brazil Ailtont, aki 210 alkalommal lépett pályára és 106-szor volt eredményes a Werder Bremen színeiben. A találkozón a Werder Bremen 2004-es bajnokcsapat lépett pályára az Ailton All Stars ellen és 8-4-es arányban meg is nyerte azt. Természetesen a győztes csapatnak Lisztes Krisztián is szerepelt, aki hazaérkezése után a mifocink.com-nak osztotta meg élményeit először.


Ailtont egész családja elkísérte, sőt, a lánya még gólt is szerzett (fotó: werder.de)




- Már nagyon rég tudtam arról, hogy lesz ez a mérkőzés, és úgy egyeztem meg a Soroksár vezetőivel, hogy mindenképpen elmegyek rá – kezdte az NB II-ben szereplő Soroksár játékosa, Lisztes Krisztián. – Tavasszal is volt ugyanis egy gálameccs a 10 éves bajnoki jubileumra, és azon nem tudtam részt venni, mert fontos bajnokink volt. Már pénteken elutaztam és csak tegnap este jöttem haza, úgyhogy felfoghatjuk ezt egy nagyszerű kirándulásnak is, aminek a koronája volt gálameccs. A szervezők tényleg kitettek magukért, már hetekkel a meccs előtt nem lehetett jegyet kapni. Érdekesség, hogy a Bréma első bajnoki mérkőzésén nem volt telt ház, ám most 42 ezer néző foglalt helyet a lelátón. Igazi gálahangulat volt.

A gálából pedig Lisztes Krisztián is kivette részét, hiszen nemcsak hogy tagja volt a győztes bajnokcsapatnak, hanem a 26. percben Micoudnak nagyszerű gólpasszt is adott.


- Igazából nem az eredmény volt a fontos, de jól éreztem magam a régi társak között. Igaz, volt néhány olyan játékos, akik nem voltak a bajnokcsapat tagjai, de olyan futballistákkal játszhattam ismét együtt, mint Wise, Sergio, Klasnic, Micoud, Ernst, Barbarez vagy éppen Borowski . Na és persze Ailton, aki barátai mellett saját lányát is betette a csapatba, sőt, a lány még gólt is szerzett.



Ailton 210 alkalommal lépett pályára és 106-szor volt eredményes a Werder Bremen színeiben. A gálameccsen három találatot szerzett (fotó:werder.de)


Lisztes elmondta, nagyon kedvesen fogadták, de sokan meglepődtek azon, hogy még futballozik.
- Majd 10 évvel ezelőtt, 2005-ben jártam utoljára Brémában, így tényleg nagyon jó volt újra kimenni. Nagyon kedvesen fogadtak, sok régi baráttal, ismerőssel találkoztam. Azon viszont meglepődtek, hogy még futballozom, ráadásul a másodosztályban, hiszen sokan azt gondolták, hogy már edzősödöm.

Lisztes néhány szót ejtett arról is, mennyire figyelik kint a magyar labdarúgást.
- Lényegében semennyire. Mivel klubcsapataink nem szerepelnek a nemzetközi kupákban, így egyáltalán nem téma a magyar futball. Azt tudják néhányan, hogy Thomas Doll a Ferencváros edzője, és a válogatott mérkőzés összefoglalóját is leadták a német tévében, de ennyi.



A mérkőzés összefoglalója, Lisztes szenzációs gólpassza 11 percnél látható:




Én már csak attól kérdeznék, aki kitalálta Pintér Attilát Köpönyegforgatás magyar módra!