mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Én már csak attól kérdeznék, aki kitalálta Pintér Attilát

Tegnap történelmi vereséget szenvedtünk. Ismét. Most az az Észak-Írország győzött le minket, amely csapatnak ez még sosem sikerült. De a legnagyobb gond, hogy már nincs is mit kérdezni Pintér Attilától. Igazából már csak attól az embertől kérdeznék, aki kitalálta Pintér Attilát szövetségi kapitánynak.Legyünk őszinték.
A magyar futball történelmében még sosem volt olyan ellenszenvvel fogadott szövetségi kapitány, mint Pintér Attila. Nem mondom, hogy a személye miatt, sokkal inkább azért, mert előtte hónapokig azt hallgattuk, hogy most aztán csak nemzetközi szinten elismert,  és sikereket elérő szakember érkezhet a kispadra. Aztán mindenki megdöbbenésére bejelentették Pintér Attilát, aki valljuk be, egyetlen olyan kritériumnak sem felel meg, amit maga Csányi Sándor állított fel. Már akkor "halálra volt ítélve", amikor december elején belépett a Telkiben tartott sajtótájékoztatóra.

Az elmúlt nyolc hónapban aztán Pintér Attila szerette volna megváltoztatni a magyar labdarúgást, de ez nem sikerült. Persze, ne hagyjuk szó nélkül, hogy amiket kitalált, az tényleg vicces volt.

A rendszeres összetartáson először csak a laikusok nevettek egy jót, és bár Pintér több alkalommal elmondta, hogy minden klubvezető melléállt ebben a kérdésben, ahogy elkezdődött az NB I-es bajnokság tavaszi idénye, a klubok olyan gyorsan megtorpedózták az ötletet, ahogy csak lehetett.
Persze, ezt már nem kommunikálta le az MLSZ, hiszen a kényes dolgokat igyekeznek elhallgatni.

Pintér gyorsan bele is fáradt az egészbe, és a Kazahsztánok elleni meccs előtt-után felsejlett az egykori politikai rezsimben bár bevált módszer, azaz talán már el is készült „Pintér elvtárs egészségügyi okokból visszavonul” kiáltvány.

Ám végül maradt a kapitány.
Maradt, hogy aztán ország világ előtt megszégyenítse Szalai Ádámot.
Mert bár minden kapitánynak szíve-joga eldönteni, kit és mikor válogat be, az mégiscsak furcsa, hogy az egyetlen, topligában játszó csatárunk még egyetlen összetartásra sem kapott meghívót. Szinte mindenki tudja, hogy Szalai azon bizonyos beszéd miatt nem lehet Pintérnél válogatott, melyben szarrá fikázta a magyar labdarúgást, és melyet egyébként az MLSZ vezetőinek "díszsorfala" mellett  mondott el.
Azon MLSZ vezetők "díszsorfala" mellett, akik most simán hátat fordítottak neki.  Szalai ennek köszönhetően lemondta a válogatottságot, ám Pintér gyorsan elmondta, hogy Szalai olyat mondott le, amit meg sem kapott.

Ha látott már a világ oltári suttyóságot, akkor ez az volt.

Aztán a válogatott tegnap kikapott Észak-Írországtól, de a legszörnyűbb az volt, hogy már nincs is mit kérdezni a kapitánytól. A sajtótájékoztatón legtöbbször a „ki kell elemeznünk” mondatrész hangzott el, amiben csak azt nem értem, hogy eddig mi a frászt csináltunk.

Pintér az elmúlt nyolc hónapban már minden kényes kérdést lerázott magáról, az összes sablonválaszt elmondta, úgyhogy igazából teljesen mindegy, tart-e sajtótájékoztatót vagy sem. Lényegében ha most azt mondanák, hogy írjak egy anyagot a hogyan továbbról Pintér Attila válaszaival, 90 százalékos pontossággal le tudnám írni a kapitány mondandóját az ő megkérdezése nélkül.

Épp ezért van az, hogy a tegnapi sajtótájékoztatón én már nem kérdeztem semmit. Mert felesleges.

Igazából attól kérdeznék, aki kitalálta, hogy Pintér Attila legyen a szövetségi kapitány.
Attól kérdeznék, aki  szó nélkül nézi, hogy Pintér Attila intézkedéseinek hatására a szurkolók elfordulnak a csapattól.

De attól tartok, ettől az embertől nem lesz alkalmam kérdezni.

 

MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!

Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.

Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533

 Szeretem a magyar focit, de az nem szeret engem! Lisztes Krisztián szenzációs gólpasszal búcsúztatta Ailtont