mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Alakulóban a Magyar Footgolf Szövetség



Hétfőn az alapítók aláírták a Magyar Footgolf Szövetség alapszabályát. Az Első Magyar Footgolf Sportegyesület és a Milan Footgolf Egyesület jegyezteti be a friss sportági ligát.

Dr. Horváth Gábor ügyvédi irodájában tartotta alakuló közgyűlését a Magyar Footgolf Szövetség. A két fent említett klub beadta a kérelmét, a bíróság elfoglaltságán és az esetleges hiánypótlásokon múlik csak, mikor szentesítik a szövetséget.

Az elnökség a következőképpen néz majd ki:

Elnök: Gelencsér Gábor
Alelnökök: Hankó Péter és Hrutka János
Főtitkár: Németh Péter
Elnökségi tagok: Varga Gábor és Hinora Ferenc
Felügyelő Bizottság elnök: Csák Amarilla
Tagok: Tamás Csaba, Czikora Zsolt

– Budapesti székhelyre lesz bejegyezve a szövetség, a jogi képviseletet Dr. Horváth Gábor irodája lát el, akik már idáig is rengeteg támogatást adtak fiatal sportágunknak – avatott a részletekbe a leendő elnök, Gelencsér Gábor, aki azt is elárulta, a héten beadják a kérelmet, és várják a döntést.

A korábbi válogatott labdarúgó, Hrutka János lett az egyik alelnök, aki egyáltalán nem kívülállóként kerül a testületbe.

– Elég messzire kell visszanyúlnom az emlékeimben, mikor is találkoztam a sportággal először. Az első trollfoci kupán debütáltam, és kíváncsian vártam, hogy mennyi előnyöm származik futballista múltam miatt. Szerencsére semmi, és érzelmileg is egyből közel kerültem a footgolfhoz. Megismertem az embereket, kölcsönös szimpátia alakult ki, talán ezért is érkezett a felkérés, amit örömmel fogadtam el – vallott a korábbi hátvéd. – Az ismertségemet szeretném kamatoztatni, de a hazai rendezésű világbajnokság, és az egyéb kommunikációs tevékenységek, mint a trollfoci kupák, a nemzetközi tornák és a Business League mutatják, nélkülem is remekül haladnak

– Örömmel vettük a dinamikusan fejlődő footgolf kezdeményezését – mondta dr. Horváth András, az iroda munkatársa. – Fiatal életük első lépései a klubalapítások voltak, most megtették a második, nagyon fontos lépést. Magasabb szintre léptek, ez kétségtelen, hiszen szövetség tagja nem lehet természetes személy, ami a két klub létezésével elérhetővé tette a mostani ténykedést. A későbbiekben válhatnak majd sportági szakszövetséggé is, olyanná, mint például az MLSZ, ami nagyobb jogkörrel van felruházva már.



Az angolok szerint a magyar futball olyan, mint a Simpson család fociparódiája Gera Zoltán: Tele vagyok motivációval