mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az angolok szerint a magyar futball olyan, mint a Simpson család fociparódiája

Szégyen, gyalázat. Újabb mélypontot ért el a magyar futball. Már az angolok is foglalkoznak vele, pontosabban a Simpson család futballparódiájához és a rúgós focihoz hasonlítják a magyar futballt, és azt, ami a Paks-Ferencváros Ligakupa meccsen történt.

Előszeretettel mondjuk, hogy futballunk fejlődik. Persze, aki nyitott szemmel nézi futballunkat, azt tudja, hogy az egész egy átverés. Most viszont odáig jutottunk, hogy már az angolok, és az internet segítségével az egész világ rajtunk röhög.

Mert olyat még az angolok sem láttak, ami a Paks-Fradi mérkőzésen történt. Nem az utolsó percekben, hanem a hatodikban

"Nem unod? Az 50-es években Magyarországon futballoztak a világ legjobb játékosai, de úgy tűnik valamit nagyon rosszul csinálnak ma. A bemutatott videón két percig nem történik semmi. Pontosabban egyetlen dolog hiányzik, és az a játék." - írja az egyik angol futballblog a mérkőzésről, kiemelve, hogy az egész olyan, mint amikor valaki a rugósfocin játszik, sőt, a szerző a népszerű rajzfilm, a Simpson család fociparódiájához hasonlítja az egészet. (A teljes angol bejegyzést ide kattintva tudod elolvasni)





De a paródia ezzel nem ért végett, hiszen a két csapat edzője rátett még egy lapáttal az igazán szomorú valóságra. A Paks edzője szerint például igazán brusztos kis meccs volt, de a Fradi-tréner is elégedett volt.

- Brusztos jó meccs volt. Mindkét csapat végighajtotta a találkozót és ez a meccs is megmutatta, a jövő a fiataloké - mondta a lefújás után Csertői Aurél, a Paks edzője.

- A két csapat megpróbálta semlegesíteni egymást. Sem előttünk, sem a Paks előtt nem akadt sok lehetőség, de ettől függetlenül a játékosok szívvel-lélekkel mentek előre, nem úgy, mint a vasárnapi, MTK elleni találkozón. A fiataloktól azt vártam, hogy pimaszul futballozzanak, jól érezzék magukat a pályán, és megtegyenek mindent a sikerért. Úgy érzem, alapvetően megoldották a feladatukat - véleményezte az összecsapást Thomas Doll.

Nemcsak a meccs, hanem a két nyilatkozat is megmutatja, miért tartunk ott, ahol.
MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!

Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.

Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533

 



Elvesztettük Szalait Alakulóban a Magyar Footgolf Szövetség