mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Győrben foglalkoznak a reklámadóval, de még semmi pontosat nem tudnak

Mint arról korábban írtam, a mifocink.com megkérdezte az összes NB I-es klubot, mit tudnak a reklámadó rájuk vonatkozó szabályairól. Csupán a Győr képviselői vették a fáradtságot, hogy válaszoljanak.

Mint arról elsők között beszámoltunk, kiderült, hogy a reklámadó szép nagyot üt majd a magyar labdarúgáson, hiszen a stadionokban kihelyezett reklámtáblák, a mezeken elhelyezett reklámokért, de még a csapat weblapjára kitett hirdetések után is fizetni kell a reklámadóról – persze csak ha a támogatás összege elér egy bizonyos értékhatárt. (A reklámadóról ide kattintva olvashat bővebben)

Ráadásul az is kiderült, hogy a reklámadó első részletét már augusztus 21-én be kellett (volna) fizetnie a kluboknak.

Természetesen azonnal megkérdeztük a klubokat, mit tudnak a reklámadó, futballcsapatokat érintő dolgokról és kötelezettségekről, de csupán a győri csapat képviselői vették a fáradságot, hogy tájékoztassák az olvasókat. Igaz, még ők sem tudnak semmi pontosat.

„Jelen pillanatban még azért nem tudunk konkrét válaszokat adni, mert több olyan kérdésre is várják a jogászoktól az állásfoglalást, ami döntően befolyásolhatja, hogy a klub mely szerződései tartoznak bele a reklámbevétel alapját jelentő összegbe. Miután fél milliárd forint alatt nem kell reklámadót fizetni, ezért csak az állásfoglalás ismeretében lehet majd tudni, hogy átlépheti-e akár a törvényben meghatározott legalacsonyabb összeget a klub vagy sem - így jelenleg csak azt tudom megerősíteni, hogy a klub tudott a rendelkezésről és a határidőről is - és vizsgálja a kialakult helyzetet” – olvasható a Győr válaszában.

Fehér György


MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV

Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!

Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.

Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533

 



Vénaszkenner kiiktatva Európa sztárcsapatainak fiatal labdarúgói érkeznek Győrbe!