mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon kinek az érdeke, hogy keverje a szart?

Ülök a gép előtt, és értetlenül nézem a monitort. Olvasom, hogy hadüzenet van a magyar futballban, mert a Vidi volt portugál edzője nyílt levélben ment neki Kovács Ferencnek. Ülök, és azon gondolkozom, vajon kinek az érdeke ez a – már bocsánat – szarkeverés? Ülök, és azon gondolkozom, egyáltalán mit keres egy Portugáliában lévő, hazánkban leszereplő edző terjedelmes levele sportnapilapunk portálján?



Néhány nappal ezelőtt a Nemzeti Sportban volt egy interjú Kovács Ferenccel, a klub tiszteletbeli elnökével. Magyarország utolsó, igazi nagytekintélyű edzője egy kérdésre elmondta, hogy az ő hibájuk, de Sousa távozása után rosszul választottak edzőt, Gomes nem Fehérvárra való ember volt.

Nem szidta, nem mondott részleteket, sőt, mint írtam, az edzőválasztás miatt saját magukat okolta. Sőt, saját magát is okolta a választás miatt.

Erre ma megjelent az nso-n egy nyílt levél, amit ez a Gomes nevű emberke írt, ami a sportnapilap szerint nyílt hadüzenet.  Annyira piti az egész, hogy be sem másolom ide, aki kíváncsi rá, az ide kattintva el tudja olvasni.

Más viszont felmerült bennem.
Az, hogy vajon kinek az érdeke, hogy keverje a szart?

Mert ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy Gomes ül Portugáliában, és a Nemzeti Sportot olvassa magyarul? Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy ezek után leül az íróasztalához, és ír egy levelet?

Nem, itt valaki komolyan megkeverte a szart – már bocsánat a kifejezésért.

Itt az lehet, hogy valaki, valahonnan felhívta ezt az embert, és elmondta, mit nyilatkoztak róla.
És megkérdezte a véleményét.
Mindez pedig azt jelenti, hogy aki felhívta…… annak érdeke az olvasottság növelése.

De tegyük fel, nem így volt.
Tegyük fel, hogy Gomes annyira megszerette ezt az országot, hogy Portugáliában is járatja magának az NS-t, sőt le is fordíttatja magának.

Mondjuk az egész hihetetlen, de ha így volt, akkor sem értem, hogy ennek az embernek a nyílt levele mit keres a médiában.

Ez az ember semmit nem tett le a magyar futball asztalára. Egy teljesen ismeretlen csapat ellen kiesett az Európa-ligából, majd sok-sok tíz, vagy inkább több százmilliós költségvetéssel nem nyert semmit, eközben pedig folytatva Sousa hagyományait módszeres kiirtotta a magyar tehetségeket a Videotonból. Szakmaisága összehasonlíthatatlan Kovács Ferenc szakmaiságával, sőt, teljesen felesleges is.  El sem kell kezdeni, mindenki tudja, melyikük mit tett a Videotonért.

Ezek után még akkor sem szabad teret engedni Gomesnak, ha tényleg magától írta ezt a nyílt levelet. Felhívni, és megkérdezni a  véleményét pedig tilos. Mert senki nem kíváncsi rá.
Olyan bevezetővel megírni, hogy Gomes kiásta a csatabárdot és az hadüzenet, nos ez felháborító.

Nincs szó semmilyen csatabárdról, meg hadüzenetről mert Gomes és Kovács Ferenc nem egy súlycsoport.
Szerintem örüljünk, hogy Gomes hazament, felejtsük el, és ne keressük többet.

Fehér György

 

MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!

Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.

Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533



Az MLSZ tudja fokozni a baromságot Nyílt levél egy Fradi-szurkolótól a Fradi-szurkolókhoz