mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Válaszok nélkül

Mint arról beszámoltunk, a futballklubokat is érinti a reklámadó – nem is akármilyen mértékben. Természetesen a klubok véleményére is kíváncsiak voltunk, de zsákutcába futottunk.

A múlt héten került nyilvánosságra, hogy a nemrég bevezetett reklámadó bizony óriási mértékben érinti a magyar futballt. A NAV közlése szerint (melyet ide kattintva lehet elolvasni) ugyanis a stadionokban kihelyezett reklámtáblák, az autókon a névben szereplő szponzornevek, a mezszponzorok, de még a klub weblapján megjelenő támogatók után is reklámadót kell fizetni.

Ráadásul gondolkozni sem volt túl sok idő, hiszen a határozat szerint augusztus 21-én, csütörtökön már be is kellett fizetni ennek a reklámadónak az első részletét.

Természetesen szerettük volna megkérdezni a klubokat erről az egészről. Legfőképpen arra voltunk kíváncsiak, hogy tudtak-e erről az egészről, felkészültek-e erre.

Négy kérdést küldtünk a csapatok számára a múlt héten:
- Tudtak-e erről a rendelkezésről?
- Mi a véleményük a rendelkezésről?
- Tudnak-e arról, hogy a reklámadó első részletének befizetésének határideje augusztus 21?
- Tettek-e már valamilyen intézkedést ez ügyben?

Lehangoló képet kaptunk.
Pontosabban semmilyen képet nem kaptunk.

Egyedül a Győrtől kaptunk olyan információt, hogy dolgoznak az ügyön, és rövid időn belül válaszolni fognak. Várjuk, és köszönjük.

Sehonnan máshonnan egyetlen szó vagy betű válaszra nem méltattak minket, pontosabban nem méltatták az olvasókat. Mint ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetségből sem érkezett egy sor sem arra a kérdésre, hogy a válogatottakat valamilyen formában érinti-e a rendelkezés.

Persze, nem adjuk fel, és bízunk abban, hogy a héten valahol mégis úgy gondolják, hogy rajtunk keresztül tájékoztatják az olvasókat.

Persze lehet, hogy bennünk van a hiba.


MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533


 

 

 



Hogyan mehetsz meccsre szeptember 15-e után? Így! Détári: nem valószínű, hogy bármilyen szerepem lesz a magyar futballban