mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hogyan mehetsz meccsre szeptember 15-e után? Így!

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, hogyan képzelik el a jövőben a szurkolók meccsekre való beléptetését. Azt már most felejtse el mindenki, hogy például egy külföldi rokon hazalátogatáskor reggel kitalálja, hogy szeretne kimenne egy meccsre. Erre ugyanis nincs lehetőség. Még úgy sem, hogy lényegében lasszóval kell fogni a nézőket, a legtöbb csapat meccsére 1500 nézőnél nem kíváncsiak többen.k a stadionokhoz.

Szeptember 15-e után csak szurkolói kártyával lehet jegyet vásárolni NBI-es, kupa-, illetve válogatott mérkőzésekre, de az alacsonyabb osztályokra nem vonatkozik ez a szabály.

- Azt gondoljuk, a szurkolók sokkal hasznosabban tudják eltölteni az idejüket, minthogy sorban állnak a jegypénztárak előtt. Helyette inkább a barátokkal, ismerősökkel sörözhetnek, borozhatnak a meccs kezdetéig, miközben a jegy már a zsebükben lapul, vagy elővételben, a kártya segítségével megvásárolták. A szövetség gyorsítaná a jegyvásárlást és a stadionba való bejutást, és biztosítaná a mérkőzés biztonságos megtekintését. Mint ismert, a kártyához egy alkalommal meg kell adni a tulajdonos nevét, születési idejét és születési helyét, illetve egy fényképet tartalmaz. Két típusa van, a klubkártya és a szurkolói kártya.A klubkártyát nyilván a klubok állítják ki, ez egyfajta elkötelezettség lehet a szurkolók részéről a klub felé és a klub részéről a szurkoló felé, hiszen erősítheti a kapcsolatot. A kártya kiváltása szeptember 15-ig ingyenes. A futballkártyát az MLSZ állítja ki hasonló adattartalommal azoknak a szurkolóknak, akik egyik klubhoz sem akarnak tartozni, de szeretnének NBI-es, kupa- és válogatott mérkőzésre járni. A napokban indul az értékesítés budapesti helyszíneken, ezek listája a szövetség honlapjára kerül majd fel. Akinek klubkártyája van, az megtekintheti a saját csapatának mérkőzéseit, de semleges szurkolóként más mérkőzésekre is mehet. Ott legfeljebb nem a hazai- vagy vendégszurkolók közé kapja a jegyet, hanem a hazai szervezők által biztosított helyre. Példaként mondom: Ha van valakinek egy Honvéd-kártyája, és ki akar menni mondjuk egy Nyíregyháza-Debrecen találkozóra, akkor nyugodtan kimehet, csak a helyét majd a hazai, rendező klub határozza meg Arról van szó, hogy minden klub maga határozza meg a beléptetés és a biztonsági rendszereit, és a kártyák birtokában lehet mérkőzéseket megtekinteni. A saját klub, a hazai rendező határozza meg a saját játékszabályait. Az elmúlt időszakban több helyen is probléma volt a beengedéssel. Ez azért van, mert borzasztó nagy kommunikációs hibát követtek el a klubok is, a szurkolók néhány perccel a kezdés előtt érkeztek meg a stadionhoz, akkor álltak sorba, és egy vagy két ajtón próbálták őket beengedni. Ezért fontos, hogy a klubok kommunikáljanak a honlapjukon keresztül a saját szurkolóikkal, hogy mikor érkezzenek a stadionhoz, hol vásárolhatnak jegyet, melyik kapun mehetnek be, és tudják a szurkolók, mire számíthatnak, mikor odaérnek a stadionba. Ezért mondtam az elején is, hogy ne az utolsó pillanatban érkezzenek a stadionhoz, egy-másfél órával a mérkőzés előtt menjenek ki, borozzanak, sörözzenek, majd ha eljön az ideje, ballagjanak be a stadionba. Ne legyen az, mert hallottam a visszajelzéseket, hogy egy időben rázúdultak 2-3 kapura! Nyilvánvalóan mindig a hazai klub, rendező felelőssége, hogy ezt hogyan kezeli – mondta el Sipos Jenő, mi lenne az ideális, de hozzátette, minden új rendszernél van átmeneti időszak, amíg megszokják a felhasználók.

A külföldi nézőknek is lesz lehetősége jegyet vásárolni magyar bajnokikra. Természeten ez is a hazai klub felelőssége, és biztosan lesz rá megoldás, mert mindenkinek az a célja, ha egy szurkoló kimegy egy mérkőzésre, akár magyar, akár külföldi, akkor megtekinthesse azt. Ha a szurkoló megkeresi a klubot, jelzi, hogy megnézné a mérkőzést holnap vagy holnapután, akkor kiállítják részére a szükséges dokumentumot, és be tud menni. Semmi akadályát nem látom, hogy bemenjen. De a meccsnap a kártya kiállítására már nincs mindenhol lehetősé.


MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533


 

 



Tényleg szeressük a játékosügynököket? Válaszok nélkül