mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hibáztam, így bocsánatot kérek Varga Sándortól!

Van úgy, hogy téved az ember. Olyan is, hogy elégé elítélendő módon nem jár utána rendesen egy történetnek. Ilyenkor nincs értelme védekezni, mert azzal csak súlyosbítja a helyzetet. Így nekem sem szabad védekeznem semmivel azért, mert hibáztam. Csupán bocsánatot kell kérnem. Amit természetesen meg is teszek.

Már júniusban eljutottak hozzám olyan hírek, mely szerint a Pátyi Labdarúgó Egyesület elnöke több budapesti csapatot is átvert. Hozzá kell tenni, ez az információ több budapesti csapattól érkezett, de tény, hogy úgy néz ki, úgy írtam cikket, hogy nem jártam pontosan utána a történteknek. Bár Varga Sándor reagálását már másnap közreadtam, ma találkoztam is a PLE elnökével - egyébként teljesen véletlenül, az utcán. Beszélgetésünkből kiderült, ebben az ügyben valóban én vagyok a hibás.

Persze, nem Magyarországon lennénk, ha nem egy helyi vita állna a háttérben,

A golf-falu megálmodója, Mervó József, a Grupo Milton Zrt. vezérigazgatója volt a PLE főtámogatója, és a történtek után sem fordított hátat Varga Sándornak. Annak idején a sportingatlan 1.7 hektáros területéhez a szponzor segítségével 6.2 hektárt hozzácsatoltak KSP (különleges sportterület) besorolással. A futball fejlesztésével, és számos szakosztály – gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, kerékpár, biatlon, sportlövészet, kézilabda, kosárlabda – létrehozásában gondolkodtak, és ezekhez a megfelelő csarnokokat is megépítették volna. Ez nem csak Pest megyei szinten, hanem országos léptékkel mérve is az egyik legjelentősebb sportberuházás lett volna.

Ilyen esetben hasznos, ha a projekt részéről valaki bekerül az illetékes hivatalba, jelen esetben a helyi önkormányzatba. Szeitz Zsoltra, a PLE titkárára esett a választás, aki már másnap Varga Sándor ellen fordult.

Minden eszközzel arra törekedett, hogy ellehetetlenítsen minket. A takarékszövetkezetben például megszüntette a számlánkat, hogy ne tudjunk tovább működni. Akkor azt mondta, azért szüntette meg a számlát, és vette le róla a pénzt, mert a klubnak majd egymillió forintos vízdíjtartozása van. A bíróság azonban már 2011 januárjában másodfokon kimondta, hogy a Pátyi Labdarúgó Egyesület nem tartozott a vízdíjjal, hamis volt ez a vád ellenünk. Három éve nem engednek be a sporttelepre minket, ám az ügy pikantériája, hogy mivel a közműveket a mai napig nem íratták át az új egyesület nevére, így a 2014. augusztus 8-ig a felhalmozott köztartozásról 233.686 - ról én kapok felszólítást. Pedig nyilvánvaló, hogy ezt nem a PLE halmozta fel.  Szeitz Zsolt azt akarta, hogy mindent adjunk át nekik, pedig mindent én csináltam vagy szereztem be a pályán és környékén, a kerítésektől kezdve a labdákon, a kapukon, a hálókon, a labdafogó hálókon, a vonalazógépen, az öltözőkön át a vizesblokkig. Saját költségemen bekerítettem, parkosítottam a területet és az öltözőt is felújítottam. Természetesen erről leltárívünk is van. Rengeteg szponzortáblánk volt kint, ezeket a KROK Kft. készíti. Az egyik emberük felhívott két évvel ezelőtt, hogy menjek be az irodába, mert a szerződést fel kell bontanunk, mondván volt bent nála egy hölgy a PSE-től, aki azt mondta, hogy mi megszűntünk. A táblák a focipályán belül vannak, és azt mondták a KROK-nak, ha nem kötnek velük szerződést, kivágják a táblákat, magyarul elkezdték lerabolni az összes szponzoromat. Rengeteg mezünk, labdánk, táblánk, igazolásunk, pecsétjeink benn vannak, de semmit nem adtak vissza. Azt hiszem, az egész történetben a legnagyobb szégyen az, hogy pátyi mezben, pátyi csapatnak Pesten kellett pályát bérelni, és hivatalos bajnoki meccseket játszani - mondta Varga Sándor.

Abban a bizonyos cikkben egyébként azt írtam, hogy Varga Sándor több budapesti amatőr csapathoz bejelentkezett, és edzőmeccseket kötött le az új pátyi csapat nevében, majd felvette a pályabérleti díj felét, de az edzőmeccset lemondta, a pénzt nem fizette vissza.

– Idén tavasszal a BLSZ öregfiúk-bajnokságának III/I-es csoportjában a Kormányőr SE hibájából elmaradt a Páty LE elleni bajnoki, ezért új időpontot kellett kiírni. A Kormányőr SE részéről Ősz András jelezte, hogy az új időpontban náluk nem lehet játszani, ezért belementem, hogy nálunk, a Népligetben rendezzük a halasztott meccset, úgy, hogy fele-fele arányban fizetjük a pálya költségeit. Ebbe Ősz András beleegyezett, kifizette a 11 ezer forintot, amiről számlát is kapott. Igen ám, de a mérkőzés ismét elmaradt, megint a Kormány SE hibájából, de persze a pályabérletet ki kellett fizetni. Erről számla is van, ezért nem kapta vissza a Kormányőr a számla ellenében tőlük felvett 11 ezer forintot. Ennyi történt, nem több.

A klub elnöke hozzátette, abban reménykedik, hogy hamarosan visszatérhet a pátyi pályára.
- Az önkormányzattal kötött használati megállapodást senki nem bontotta fel, és a kizárólagosan illetékes Budakörnyéki Bíróság sem mondta ki annak megszűnését vagy érvénytelenségét. Bízom abban, hogy hamarosan visszatérhetünk a saját pályánkra, ráadásul ebben az esetben a pályát most használó PSE-nek 27.500 forintos kötbért kell fizetnie minden egyes nap után.

Szóval itt áll a történet.

Azt szoktam mondani, a magyar futballban dolgozók egyik legnagyobb hibája, hogy egyszerűen nem tudják kimondani, hogy bocsánat, hibáztam. És ahogy a bevezetőben említettem, ha valaki hibázik, akkor az a legnagyobb baj, ha bármilyen védekezéssel vagy magyarázattal próbálja menteni a helyzetet.
Én sem teszem.

Tőlem szokatlanul nem voltam elég körültekintő, és félinformációkra hivatkozta írtam meg egy cikket. És bár Varga Sándor reakcióját másnap közre adtam, ebben az esetben ez most biztosan nem elég.

Így most kissé megkésve bocsánatot kérek Varga Sándortól.
Sőt!
Elnézést kérek a pestmegyeifoci.hu szerkesztőitől is, akik átvéve tőlem az eredeti cikket, kényelmetlen helyzetbe kerültek.

Fehér György

 



Reklámadó teheti tönkre a futballklubokat Tényleg szeressük a játékosügynököket?