mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kijutottunk!

Két nappal ezelőtt azt írtam, óriási tétje lesz a mai, Izrael elleni U19-es Eb-selejtezőnek. Nos, két vereség után a győzelem sikerült, és kijutottunk az U20-as világbajnokságra.

Az elmúlt napokban több helyen olvastam, hogy Mészöly Gézának le kellene mondania, mert olyan felkészülési lehetőséget, melyet ő kapott, az elmúlt sok-sok évben egy csapat és egy edző sem kapott meg. Mégis két vereséget – közte egy gyalázatos, portugálok elleni vereséget – szenvedett el a csapat.

A hazai rendezésű Eb-n az éremszerzés lehetősége ezzel gyorsan elúszott, de a minimális cél elérésére, azaz a világbajnoki részvétel kivívására még volt esély. Ehhez „csupán” fel kellett állni a padlóról, és meg kellett verni Izraelt.

Nos, jelentem, ez sikerült, hiszen a csapat Kalmár és Balogh góljaival 2-1-re nyert, és kijutott a jövő évi világbajnokságra.

És most jön a nagy kérdés: vajon Mészölynek mennie kell, vagy futballunk vezetői sikerként könyvelik el ezt az eredményt. Én a magyar futball, a langyos víz nagy kritikusa vagyok, ez nem vitás, de…

De most azt mondom, nem szabad kivenni Mészöly kezéből ezt a csapatot.
Az edző, aki egyébként több fórumon is vállalta a felelősséget – legalábbis egy részét, hiszen volt, ahol azt mondta, a nagy érdeklődés miatt voltak görcsösek a fiúk, pedig pont nekem nyilatkozta az Eb előtt, hogy több figyelmet érdemelnének a játékosok – megérdemelné a lehetőséget.

Szerintem.
De itt nem én döntök.

Az tény, hogy a fiúk arcából kicsit vissza kell venni, és talán az osztrákok és a portugálok elleni vereség erre jó volt.  Most egy kicsit örülni kell annak, hogy kijuthattunk a világbajnokságra, aztán a jövő majd eldönti, hogy Mészöllyel vagy mással készül majd fel a csapat a nagy világversenyre.

Én mindenesetre gratulálok a fiúknak, mert a minimális cél azért elérték.



MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV

Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533




Fehér György



Csalás az amatőröknél: A Pátyi SE ugyanolyan szenvedő fél, mint a budapesti csapatok Így mehetsz be az első forfuló mérkőzéseire