mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csalás az amatőröknél: A Pátyi SE ugyanolyan szenvedő fél, mint a budapesti csapatok

Még az amatőr fociban is előfordulnak csalások. És itt most pénzügyi csalásokra gondolok. Úgy néz ki, egy ilyen csalássorozatnak lett áldozata az újonnan alakult Pátyi SE, és több budapesti csapat is.


Pátyon évekig egész jó futball volt, sőt, előfordult, hogy két csapatot is versenyeztettek a  megyei bajnokságban. Jómagam is játszottam ott két évig – na persze nem ettől, hanem sokkal inkább például a Ferencvárosban is szereplő Vanicsek Zoltán, vagy a korábban a BVSC NB I-es csapatát erősítő Babik Péter miatt volt jó a pátyi csapat.

Aztán évekig nem történt semmi, a falú szélén álló szép sporttelep szépen-lassan az enyészeté lett. Épp ezért fogadta kitörő öröm, amikor néhány éve megalakult a Pátyi Labdarúgó Egyesület. Az elnök-mindenes Varga Sándor elkezdett a helyi gyerekekkel foglalkozni. Ifjúsági csapatként indultak a budapesti, majd a megyei bajnokságban, később pedig felnőtt csapatot is indítottak a Pest megyében.

Igen ám, csakhogy közben kiderült, a futball csak másodlagos volt Varga számára. Eszköz a pénzszerzésre.
A fiataloktól beszedett tagdíj mellett a község vezetésétől is kapott nem kevés támogatást, sőt, a rezsire valót is megkapta, ám egy idő után kiderült, a víz és áramdíjat például hónapokig nem fizette ki.

A község vezetősége ezt nem is tűrte, és kitiltotta Varga Sándort és csapatát pályáról – bár ekkor csapatról már nem nagyon lehetett beszélni, lévén a megye III-ban utolsó helyen záró gárda játékosai már nem lelkesedtek annyira a futballért.

Pátyon tehát újra megszűnt a felnőtt foci.
Egészen mostanáig, hiszen a nyáron néhány helyi ember megalakította a Pátyi Sport Egyesület felnőtt csapatát - a klub eddig más sportágak mellett gyerekfocival, és öregfiúk csapattal foglakozott -, és ismét beneveztek a megye III-ba.

Tudták, hogy nem lesz könnyű dolguk, már ami a csapatépítést illeti, de arra nem számítottak, hogy már a bajnokság kezdete előtt szembe kell nézniük a csalással.

Mert Varga Sándor újra feltűnt a színen.
Nem, a klubhoz nem jelentkezett be, annál sokkal sunyibb dolgot tett.

Bejelentkezett a budapesti amatőr csapatokhoz, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy ennek a személynek semmi köze nincs az új klubhoz. Varga mégis a pátyi focicsapat nevében jár el, edzőmeccseket köt le, és kihasználva, hogy a fővárosi csapatoknak nincs saját pályájuk, ezért azt mondja, hogy a meccs legyen Pátyon. Persze ezért pénzt kér, egy átlagos pályabérleti díj felét, információim szerint 11 ezer forintot. Aztán kis idő elteltével lemondja az edzőmeccset, de a pénzt nem adja vissza.

Volt olyan csapat, amelyik később a bírósági bejegyzést is ellenőrizte, és ott megtalálta Varga nevét, ám azt nem vette észre, hogy ő nem a PSE, hanem egy másik, "alvó" egyesület elnöke. Pontosan nem tudom, hogy csapatot károsított így meg, de az biztos, hogy vannak olyanok, akik már a rendőrséghez fordultak. Ők, és a pátyiak is remélik, gyorsan pont kerül az ügy végére.

Nagyon fontos információ a budapesti csapatoknak: senki nem álljon szóba Varga Sándorral, mert neki semmi köze az új Pátyi csapathoz!

MEGJELENT A MI FOCINK CÍMŰ KÖNYV
Három évvel ezelőtt indult a mifocink.blog.hu, melyből szeptemberben mifocink.com lett. Az oldal azért jött létre, hogy olyan dolgokat írjon meg a magyar futballról, amelyet mások nem mernek, vagy nem akarnak megírni. Az oldal általam legjobbnak vélt cikkeiből – azért sok olyan cikk kimaradt helyhiány miatt, amit betettem volna – aztán megszületett ez a könyv. Azt gondolom, hogy a könyvből pontosan kiderül, az elmúlt években szinte semmi nem változott a magyar futballban. Sőt!


Mondanám, hogy amolyan görbe tükör lenne ez a magyar futballra, de szerintem az a görbe tükör, amit naponta olvashatunk. Azt vallom, rózsaszín szemüvegen keresztül szemléljük futballunkat, és ez az egyik legnagyobb hibánk. Sajnos, aki itthon le meri írni a rossz dolgokat, aki rá mer kérdezni a kényes dolgokra, az maga az ördög.


Rendelnél a könyvből?
Klikk a információkért: http://www.mifocink.com/?p=4533


Fehér György

 



Kubatov állitólag a héten lemondott - de az elnökség ezt nem fogadta el Kijutottunk!