mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hihetetlen történet

Mint arról beszámoltunk, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága fél évre eltiltotta Szivics Tomiszlavot, ám a Fellebbviteli Bizottság ezt a büntetést 12 hónapra felfüggesztette. Ám ezért – legalábbis a Nemzeti Sport információi szerint – a Fellebbviteli Bizottságot büntette meg az MLSZ vezetősége. Pontosabban az összes tagot felállította a helyéről.



Szivics dolgozhat - a Fellebbviteli Bizottság tagjai "megbűnhődtek"




Az egész egy teljesen hihetetlen történet.
Minden azzal kezdődött, hogy a Diósgyőr legyőzte a Ligakupa döntőjében a Videotont. A mérkőzés után ment az adok-kapok, a Videoton tulaja, Garancsi István pedig odáig ment, hogy nyilvánosan megtámadta – persze szóban – a diósgyőri klubot, sőt a Magyar Labdarúgó Szövetséget.

Ezek után az MLSZ olyan büntetést szabott ki Szivicsre, amely lényegében kettétörte a tréner magyarországi karrierjét, a Fegyelmi Bizottságról pedig senki nem tudta lemosni, hogy Garancsi kirohanásának hatására jött a kemény eltiltás.

A Fellebbviteli Bizottság viszont felfüggesztette az eltiltást.

Azt az eltiltást, ami valljuk be, valóban nevetséges volt, hiszen az elmúlt években annyi, de annyi esetben lehetett volna ilyen súlyos büntetést kiszabni, hogy azt megszámolni nem lehet. Hogy mást ne mondjunk, azt a Torghelle Sándort, aki a játékvezetőnek többek között az otthoni önkielégítést javasolta – na, nem ezekkel a szép szavakkal -, három meccsre tiltották el.

Érezhette a Fellebbviteli Bizottság is, hogy ez a féléves verdikt nem járja, így a végrehajtást felfüggesztette – bár a tagok akkor még biztosan nem tudták, hogy ezzel lényegében a felmondásukat írták alá.

Mert a hihetetlen történet itt nem ért véget, sőt!
A nso mai cikke szerint – csak nehogy megint valamelyik MLSZ-es képviselő kiálljon, és azt mondja, ők nem tehetnek arról, ha a Nemzeti Sport kitalál híreket - a döntés miatt az MLSZ vezetősége felállította a Fellebbviteli Bizottság tagjait. Az okokat nem tudjuk, de ha ez igaz, akkor az a bűnük, hogy nem büntettek valakit utasításra.

Mert úgy néz ki, így működik ma az MLSZ.
Tudják, mit a Tanú című filmben: bocsánat, ez nem a vallomás, hanem az ítélet!
Fehér György



Futbólia Feketébe öltözött A Ferencváros bebizonyította: mindig van lejjebb