mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Leonardo, Orosz Pál és Kubatov is szomorú

Nagyon úgy néz ki, hogy Leonardónak nincs visszaút a Ferencvárosba. A játékos szomorúságát fejezte ki az eset miatt, a klub vezetői viszont érdekes eseményeket tártak fel a játékossal kapcsolatban.




- Nagyon szomorú és csalódott vagyok, hogy az edző nem hagyja, hogy részt vegyek az edzéseken. Közölhette volna velem a véleményét korábban is, amikor még Brazíliában voltam és a családom illetve a barátaim mellettem álltak. Remélem, belemegy, hogy felbontsuk a szerződésemet, bár nagyon szeretem a Ferencvárost és a szurkolóit. Az edző módszereivel, a velem tanúsított bánásmóddal viszont végeztem, elegem van belőle. Nagyon elszomorít az egész belül – írta Leonardo közösségi oldalán.

Na, kérem szépen, az egyértelmű, hogy Leonardo az egyik legjobb, ha nem a legjobb játékos nemcsak a Fradiban, hanem az NB I-ben is. De abban igaza van Orosz Pálnak, hogy ez nem hatalmazza fel arra, hogy egy héttel később csatlakozzon a csapathoz.

Persze, ettől lehet, hogy még nem került volna ki a Ferencvárosból, ám a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója tegnap több dolgot is elárult a játékosról. Kiderült, volt olyan, hogy egészen egyszerűen nem akart felszállni a csapatbuszra. Időközben az is kiderült, hogy ez a Haladás elleni bajnoki előtt történt, az oka pedig az volt, hogy Leonardo szerződésében volt egy olyan pont, ha megfelelő számú mérkőzésen pályára lép, akkor automatikusan meghosszabbodik a szerződése. És ehhez a megfelelő számhoz a Haladás elleni meccs kellett – csakhogy a játékosnak akkor már nem volt annyira vonzó a Fradi, így ki akarta a hagyni a meccset.

Orosz Pál sejtelmesen arról is beszélt, hogy Leonardo összeverekedett egyik csapattársáról – bár erről ezen kívül semmilyen információ nem szivárgott ki.
„Ilyen esetben indifferens, hogy az adott játékos sokkal jobb képességű, mint egy másik játékos, ha nem hajlandó beállni a sorba a többiekkel együtt, akkor nincs itt helye” – tette hozzá Orosz.

Ha ezeket a tényegek figyelembe vesszük, beláthatjuk, hogy igaza van Kubatov Gábor elnöknek, amikor azt mondja, „ha egyszer hagyod azt, hogy egy játékos elkéssen a felkészülésről, akkor a többiek is jogot formálnak rá. Tegyük fel, hogy egy kicsit jobban kezdenek el játszani, rúgnak négy-öt gólt, úgy gondolják, hogy kihagyhatatlanok a csapatból, akkor ott állunk majd, hogy a felkészülés elején a 25 fős keretből csak 12-en jelennek meg... Szerintem ez nem vezet sehova. Leonardóval kapcsolatban a mi lelkiismeretünk tiszta. Egy olyan fiúval hosszabbítottunk szerződést, aki sérült volt, és azt fontolgatta, hogy abba akarja hagyni a labdarúgást. De azt gondoltam, hogy az ő élete egy jó példa. Szegény sorból jövő srác, aki mégiscsak eljutott valahová, itt van közöttünk, ezért a Ferencváros megteszi ezt a gesztust. Pontosan tudtuk, hogy hat hónapnál hamarabb (ebből egyébként egy év lett) nem tud felépülni, ha egyáltalán vissza tud térni. Mégis megtettük ezt a gesztust, tisztességgel fizettük ezt a fiút – legalábbis addig, ameddig sérült volt –, de ennél több, hogy Amszterdamba elküldtük egy rehabilitációra is, azt gondoltuk, hogy belefér az életünkbe. A mi lelkiismeretünk tiszta, megtettünk mindent, hogy jól érezze magát. Sajnálom, hogy idáig jutottak a dolgok, mert senki sem őrült meg, mindenki tudja, hogy a futballtudása fantasztikus, kevés ilyet lehet látni magyar pályán.”


Fehér György



Besic: Fantasztikus volt.... Futbólia Feketébe öltözött