mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Már nem Szöllősi a Puskás Akadémia sajtófőnőke: ő lett a Puskás Intézet igazgatója

Szöllősi György az indulástól, 2006 óta dolgozott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának, 2007 óta, több mint hét esztendeje kommunikációs igazgatóként. Mostantól viszont már nem ő tölti be ezt a posztot.


sz

Bár nyilván érheti kritika (sőt!) azt, ami Felcsúton történt az elmúlt években, azt senki nem vitathatja, hogy Szöllősi György munkája is benne van abban, hogy létrejött, kialakult  a pfla.hu, a PTV, a magyar FourFourTwo magazin, a Puskás-Suzuki-kupa, a Pancho Aréna, a RealTanoda, a Letenyey Lajos Szakközépsikola, a Sport Hotel, a FIFA Puskás-díj, a Puskás Akadémia-körút, vagy hogy hazahozták Spanyolországból és feldolgozták Puskás Ferenc tárgyi hagyatékát.

A sajtófőnök a Puskás-gyűjteményt és immár a magyar futball sok más relikviáját is gondozó archívumnak, múzeumnak, illetve az annak alapján formálódó Puskás Intézetet vezeti mostantól főállásban, s főszerkesztőként marad az FFT élén is. Takács Mihály igazgató kérésére a Puskás Akadémia sajtóosztályát megbízott igazgatóként Szöllősi György eddigi helyettese, Bruckner Péter irányítja.

- Fontos és logikus döntés született – kommentálta a változásokat Szöllősi György –, hiszen az évek során egyre nagyobb és nagyobb teher hárult a kommunikációs osztályra, amely egyszersmind rendezvényszervezést, nemzetközi kapcsolattartást, projektmenedzsmentet, marketingmunkát is végzett hagyományos feladatai mellett, mi több, archívumot épített és befogadott egy országos kiadású folyóiratot. Az új stadion és a középiskola megépítésével, valamint az NB I-es feljutással intézményünk akkorára nőtt, hogy immár muszáj megosztani a feladatokat. Nagyszerű csapat alakult ki a sajtóosztályon, kollégáim odaadó munkája nélkül lehetetlen lett volna eljutnunk idáig, köszönöm mindenkinek az eseménydús, stresszes, de örömteli alkotással telt elmúlt éveket és sok sikert kívánok mindannyiuknak a leendő új struktúrában. A Puskás Intézet megépítése és kiteljesítése, a magyar futball szellemi központjának létrehozása régi álom és hatalmas kihívás, a madridi és az athéni Puskás-kiállítás, szobor- és emléktábla-állítás, a Pancho Aréna múzeumának berendezése után is nagyszabású terveink és ötleteink vannak.



Leonardo le, Gera be…. Besic: Fantasztikus volt....