mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nevetséges...

Most úgy néz ki, két héten belül  megjelenik az “A mi focink” című könyv, melyben az elmúlt három év történéseit foglalom össze úgy, ahogy én láttam. Kissé görbe tükör lesz ez, olyan cikkekkel, melyek máshol nem jelentek meg. Addig egy-egy részletet közreadok a könyvből – amolyan kedvcsinálónak. Ezt írtam például 2013.09.18-án…
K. Zoltán, a bundabotrány egyik fő gyanúsítottja szerint nevetséges a ma kezdődött per, melyben első lépésében a REAC 15 játékosának és edzőjének ügyét tárgyalták. Igaza van.



Nevetséges, hogy K. Zoltán évekig pumpolhatta a magyar futballt, és csalhatta el a meccseket. Nevetséges, hogy K. Zoltán annak ellenére szerzett milliókat a magyar futballból, hogy futballistaként legfeljebb körömpiszoknyi tehetsége volt. Nevetséges, hogy K. Zoltán megkereste és kihasználta azokat a játékosokat, akik hetek, hónapok óta nem kaptak fizetést klubjuktól, és belerángatta őket a magyar futball egyik legundorítóbb eseményébe. Nevetséges, hogy olyan klubok kaphattak az induláshoz szükséges licencet, ahol hetekig, hónapokig nem adtak fizetést a játékosoknak, megágyazva így a bundázásnak. Nevetséges, hogy nem oly rég volt olyan személy az igazságszolgáltatásban, aki úgy gondolta, K. Zoltánnak nem az előzetesben, hanem házi őrizetben kell kivárnia a tárgyalást, így lényegében szabadon engedte. Nevetséges, hogy K. Zoltán a vád szerint ezek után továbbra is bundázott meg meccseket, vont be a csalásba játékosokat – köztük válogatott futballistákat. Nevetséges, hogy ezekben a játékosokban nem volt annyi gerincesség, nem volt annyi becsület, hogy elutasítsák a lehetőséget, hogy nem tudtak nemet mondani a könnyű pénznek, a csalásnak. Nevetséges, hogy ezek a játékosok aztán nem engedték, hogy a televízióban mutassák az arcukat. Nevetséges, hogy ahhoz volt képük, hogy elcsalják a meccseket, hogy euró ezreket vegyenek fel, volt képük ahhoz, hogy vagánykodjanak a meccseken, hogy átverjék a szurkolókat, hogy átverjék a klubba évek óta a saját pénzét adó tulajdonost, de ahhoz már nincs képük, annyira már nem vagányok, hogy vállalják magukat akkor, amikor a törvény előtt kell elszámolni tettükkel. Nevetséges, hogy ezeknek a embereknek még a fotókon is ki kell takarni arcukat, ott sem lehet közszemlére állítani azzal, hogy emberek, ők csalták el a meccseket, ők vertek át titeket. Nevetséges, hogy ezeknek az embereknek még a teljes nevét sem szabad leírni. Nevetséges, hogy az az edző, akiről lassan kiderül, hogy nemcsak a REAC–nál, de két másik csapatánál is volt olyan játékos, aki az ő tudtával, és talán utasítására elcsalta a meccset, még ma is egy NB III–as csapatnál dolgozhat – igaz, nem hivatalosan, csak a nézőtérről irányítva csapatát.

De leginkább az nevetséges, hogy az ügyészség vagyonelkobzás mellett felfüggesztett börtönbüntetést kért, ahelyett, hogy ezek a csalók a börtönben töltenék az elkövetkezendő 10–20 évet.



Zsákutcában: Wilson Raj Perum, szingapúri koronatanú vallomásával összedőlhet a bundavád.... Leonardo le, Gera be….