mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mészöly Géza: A zabszem megvan, de ez nem is baj! Sikeresek leszünk!

Tegnap a Pancho Arénában kisorsolták a magyar U19-es válogatott ellenfeleit a hazai rendezésű Eb-re. A mienk Portugália, Ausztria és Izrael ellen harcolhatják ki a csoportból való továbbjutást. Megkérdeztük a csapat edzőjét, Mészöly Gézát, milyen érzések vannak benne egy nappal a sorsolás után.



Sokszor elnéznénk ezt a jelenetet az Eb-n (fotó:mlsz.hu)




- Már amikor a sorsolásra mentem, tudtam, hogy olyan nagyon boldogan nem jöhetek majd haza, hiszen itt már nem lehet könnyű ellenfelet kapni. Persze, annak azért örülök, hogy Németországot és Szerbiát elkerültük, de a portugál és az osztrák csapat is nagyon erős. Sőt, azt mondják, hogy Izrael könnyebb ellenfélnek ígérkezik, de tőlük például tavaly vereséget szenvedtünk. Egy kicsit most benne van a zabszem a fenekünkben, de ez nem baj, sőt. Kell is, hogy a fiúk tudják, erős ellenfelekkel játszunk majd - mondta Mészöly Géza.

A csapat eddig is szinte tökéletes felkészülésen vett részt, és nem lesz ez másképp ezután sem. Öröm látni, hogy a klubok is összefogtak a siker érdekében.
- Ez valóban így van, minden klub partner volt, így lényegében olyan lesz a felkészülésünk, mintha klubcsapat lennénk. Lesz egy úgynevezett nulladik hét jövő keddtől, ahol a fizikális felkészülés mellett közösségi programokat szervezünk. Aztán 29-étől megkezdődik az utolsó fázis, ami egészen július 17-éig tart.

Mészöly Géza hozzátette, most kezdik érezni a szurkolók figyelmét és szeretetét, és bár annak örült volna a szakember, ha már korábban, a hazai mérkőzéseken a csapat mellé állnak a drukkerek, bízik abban, hogy a tornán sok néző előtt játszanak majd.
- Fontos, hogy ki tudjuk használni a hazai pálya előnyét. Persze tudjuk, hogy a szurkolók szeretetéért tennünk is kell, de hiszem, hogy egy jó felkészüléssel sikeresek lehetünk. És hogy ezt mit takar? Nos, szeretnénk kijutni a világbajnokságra, ehhez pedig legalább a legjobb hat csapat közé kell kerülnünk. Persze, ennél többre vágyunk.


Fehér György



Botrányos: Titkos hangfelvételek készülhetnek az MTK klubigazgatójának irodájában Ismét saját magának mond ellen az MLSZ