mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amatőrizmus

Nem lehet másképp mondani: egyes posztokon igazi amatőrök dolgoznak a Diósgyőrnél. (És úgy néz ki, a Ferencvárosnál is). Annál a Diósgyőrnél, amely szerette volna megtartani egyik legjobbját, Futács Márkót, de nem sikerült, mert nagyon drága volt. Futács így a török” ismeretlenhez” igazolt.
Ingyen.


640futacs

Valami megint nincs rendben Diósgyőrben.  A Kovács Zoltán utáni új időszak első „igazolásánál” máris kiderült, hogy megfelelő hozzáértés, és megfelelő kommunikáció nélkül nem lehet a csapat értékeit megtartani.

A sztori főszereplője Futács Márkó.
Az a Futács, aki tényleg jól teljesített a Diósgyőrben, akit szerettek volna megtartani a Borsodban, akit a Ferencváros is szívesen látott volna soraiban.

Igen ám, de napokig mást sem lehetett olvasni, minthogy Futács ára, mivel szerződés köti az angol élvonalba jutó Leicester Cityhez - 100 millió forint. Ezt pedig egyetlen magyar csapat sem tudja kifizetni.

Legalábbis állítólag, mert mondjuk az én személyes véleményem az, ha a Diósgyőr egy év alatt kipattintott 100 millát az egyetlen gólt szerző Rudolfnak fizetés gyanánt, vagy ha a Ferencváros amellett, hogy két olyan nagy „sztárnak”, mint Valpoort és Tuijp kifizetett egy évben ugyanilyen összeget, még valamilyen oknál fogva még 30 millát kidobott Ugraira, aki aztán semmit nem csinált az egész idényben, akkor talán Futács megtartását/megvásárlását is meg lehetett volna kockáztatni.

A nagy hiba az, hogy egyik klub sem járt utána igazán, hogyan lehetne megtartani/megvásárolni a magyar csatárt, és ez minősíti a klubvezetést is.

Futács így egy török ismeretlen csapathoz, az első osztályba feljutó Mersinhez igazolt.
Két évre!
Ingyen!

A törökök ugyanis utánajártak Futács dolgainak, és kiderült, hogy bár a játékosnak még egy éves szerződése van az angol klubbal, az is igaz, hogy mivel a Leicester feljutott a Premier League-ba, a játékos fizetése automatikusan emelkedett. Még úgy is, hogy egyébként egy percet sem játszott a csapatban. Az angolok pedig nem akarták ezt a megemelkedett fizetést fizetni.

Figyelem magyar klubvezetés!
A török „ismeretlen” vezetői erre rájöttek, kijárták az angoloknál azt, hogy megszüntessék Futács még egy évre szóló szerződését.

Futács így ingyen került Törökországba.
A Diósgyőr és a Ferencváros pedig hoppon maradt.
Mert amatőrök dolgoznak azokon a posztokon, ahol a török „ismeretlennél” profik.

Fehér György



A legenda elment...... M. Tamás: Nincs semmi takargatni valóm