mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az Újpest büntetésért szoríthat két magyar klub

Mint ismeretes, a jelenlegi állás szerint az Újpest hiába nyerte meg a Magyar Kupát, mégsem indulhat az Európa Ligában. És bár az újpesti vezetők méltányossági kérelmet adtak be, két magyar csapatnál azért szoríthatnak, hogy ezt a kérelmet ne fogadják el.

A Győr például  nagyon kedvező helyzetbe kerülne az újpesti büntetés helybenhagyásával . Az európai rangsorban elfoglalt helyünk szerint ugyanis a bajnokság 2. és 3. helyezettje már az első selejtezőkörben pályára kell, hogy lépjen, ám a kupagyőztesnek csupán a második körben kell majd meccselnie. Abban az esetben azonban, ha az Újpest nem kap zöld utat, a Diósgyőr képviseli majd hazánkat az EL-ben, és a szabály szerint ebben az esetben a második selejtezőkörben való indulási jog átszáll a bajnoki ezüstérmesre, azaz a Győrre. A második fordulóban való bekapcsolódás két héttel több felkészülési időt jelent: az első kör küzdelmeit július 3-án és 10-én bonyolítják le, míg a második 17-én kezdődik.

Természetesen a Diósgyőr is  jól járna az újpesti büntetés helybenhagyásával. Elsősorban ugye ebben az esetben a csapat kiléphetne a nemzetközi porondra, másodsorban pedig ismét leülhetne a kispadra Tomiszlav Szivics. Na persze csak akkor, ha addig nem küldik el Diósgyőrből, amire lássuk be, igen nagy az esély abban az esetben, ha az MLSZ helybenhagyja a tréner büntetését.
Na de vissza az Európa Liga meccshez, melyen Szivics dirigálhatná csapatát, hiszen az MLSZ eltiltása csak az MLSZ által szervezett eseményekre szól, az EL viszont UEFA rendezvény. Sőt, Szivics edzést is tarthatnak, hiszen az ide vonatkozó szabályok szerint a mérkőzés előtti utolsó edzésen már az UEFA előírásai érvényesek.

F.Gy.



Torghelle: Maximálisan teljesítettük az elvárásokat! A görögök emléktáblát avatnak Puskás Ferenc tiszteletére