mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Torghelle: Maximálisan teljesítettük az elvárásokat!

Egyértelműen sikeres félév van Torghelle Sándor háta mögött az MTK-nál, amely a napokban jelentette be, hogy továbbra is számít a volt magyar válogatott támadóra. Később a vezetőségben is, csak még azt nem tudni, hol. Interjú.



Eldőlt, hogy maradsz az MTK-nál. Ezt hogyan tudnád kommentálni, elsősorban mi befolyásolta a döntésedet?

Egyértelmű volt, hogy ez a félév nagyon jól sikerült a csapattal, erre pedig bátran lehetett alapozni. A családdal is átbeszéltem a dolgot, és amit a vezetők felvázoltak nekem, azt nagyon pozitívnak gondoltam.

Milyen lehetőségeid voltak még, ezt lehet tudni?
Még a bajnokságnak sincs vége, és a klubok igazából csak most fognak elkezdeni azon dolgozni, hogy megerősítsék a keretüket. Puhatolózás szintjén már tényleg voltak megkeresések, de ezekkel nagyon nem is szeretnék foglalkozni. Hiába mondanék két-három csapatnevet, nem lenne értelme.

Magyar vagy külföldi csapatok kerestek meg?
Volt magyar és külföldi is. De még egyszer mondom, egyik sem volt olyan, hogy nekem el kellett volna fogadnom ezeket. Még mindig nagyon az elején vagyunk, előbb érjen véget a mostani bajnokság...

Az eddig eltöltött időszakot az MTK-nál hogyan tudnád értékelni?
Egyértelműen pozitívan. Amikor télen az MTK-hoz igazoltam, akkor a klubvezetők azt vázolták fel nekem, hogy a cél a bennmaradás. Ehhez képest ezt maximálisan teljesítettük, sőt, még túl is szárnyaltuk az elvárásokat. Már az utolsó három-négy fordulóval a bajnokság zárása előtt sikerült biztosítanunk a bennmaradást, utolsó hét meccsünkből hatot megnyertünk, szóval lehet azt mondani, hogy jól sikerült ez a félév. Erre lehet építkezni, és nagyon bízom benne, hogy a következő idény is hasonlóan fog sikerülni.

Olyan híreket is lehet hallani, hogy később a klub vezetésében is számítanak rád az MTK-nál. Milyen pozícióban?
Egyelőre csak ennyi, azt még nem beszéltük át, hogy milyen pozícióban számítanának rám. Majd az idő eldönti, hogy mire vagyok alkalmas, és a vezetők hol tudnak elképzelni. Megbeszéltük, hogy van egy ilyen lehetőség, de hogy hol, azt még nem lehet megmondani.

Interjú: Tóthpál Zoltán/fourfourtwo.hu



Hat évesen 940-et dekázott Az Újpest büntetésért szoríthat két magyar klub