mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Na ne már....

Teljesen vicces, amit az MLSZ fegyelmi bizottsága művel. Most senki nem mossa le róluk, hogy a Videoton tulajdonosának felháborodásának hatására hoztak olyan döntést, amilyet. Mert azt majdnem elfelejtettem: egy órával ezelőtt Szivics Tomiszlavot fél évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltották.

Kovács Zoltán megszólalni sem tudott. Pontosabban nem akart, mert mint mondta, fellebbeztek a döntés ellen, és amíg ennek nincs eredménye, semmit nem akarnak nyilatkozni. Ám azt megerősítette, hogy a Diósgyőr edzőjét a fegyelmi bizottság fél évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta. És mivel a fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, Szivics már a vasárnapi kupadöntőn sem ülhet le a kispadra.

„Ha valamikor győzelmet érdemeltünk, akkor az ma volt. Tényleg jól játszottunk, de ezek az emberek nem hagyták, hogy nyerjünk. Ez nem véletlenül történt: mindenki tudja, hogy kinek a legjobb ez az eredmény. Gratulálok a saját csapatomnak. Többet nem akarok erről mondani, de annyira látványos volt, a nem megadott szabályos gólnál például. Akkor inkább mondják meg, hogy hányadikok leszünk, és akkor nem izgulunk” – mondta Tomiszlav Szivics a televízió kamerája előtt a szombathelyiek elleni meccset követően.

Ezért jár a fél éves eltiltás.
Pontosabban azért, mert Szivics visszaesőként állt a fegyelmi bizottság előtt.

Vagy mégsem ezért?
A fegyelmi bizottságról ugyanis senki nem mossa le, hogy azért szabott ki ilyen nagy büntetést, márt a múlt héten Garancsi István, a Videoton tulajdonosa kirohanást intézett Szivics ellen. Kirohanást, melyben nekiment az MLSZ-nek is.

Nos, hogy gyorsan védjük a mundér becsületét, kellett hozni egy kemény és példás büntetést. Szivicset visszaesőként fél évre tiltották el. Mindezt az a fegyelmi bizottság tette, amely korábban a fél év alatt a kispadról három alkalommal kiállított, az összes játékvezetővel összevesző Paulo Sousát visszaesőként, harmadik alkalom után egy, azaz egy meccsre tiltotta el.

Na ne már!

Fehér György



Részlet A mi focink című könyvből…Dzsudzsák Balázs nem érti…. Hatvan éve vertük az angolokat.....