mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szövetségi ellenőr volt az asszisztense a bundázó játékvezetőnek

Hihetetlen, de igaz. Selmeczi Krisztián után újabb bundázó játékvezető vezethetett nemzetközi mérkőzést hazánkban. Ami ennél is hihetetlenebb, hogy Mocsári Tamás egyik asszisztense Forgács Ákos, egy hivatalos szövetségi ellenőr volt.



A bundabotrányba keveredő Mocsári Tamás vezette a hazánkban rendezett orvos világbajnokság egyik mérkőzését. A Katalónia – Fehéroroszország (0-9) játékvezető asszisztense egy, a Budapesti Labdarúgó Szövetséghez tartozó hivatalos ellenőr, Forgács Ákos volt.
Ezt már a szövetségben is tudják.
Hozzánk is eljutott a hír, hogy Forgács Ákos együtt vezetett mérkőzést a bundabotrányba keveredett Mocsári Tamással. Nagyon sajnáljuk az esetet, hiszen Forgács Ákos a Budapesti Labdarúgó Szövetség játékvezető ellenőre, így tisztában kell lennie a szabályokkal. Mindenkinek elmondtuk, hogy aki a bundázó és eltiltott játékvezetőkkel vagy játékosokkal kapcsolatba kerül, az nem tartozik többé a budapesti szövetség kötelékébe – mondta  Esterházy György, a BLSZ játékvezető bizottságának elnöke.
Forgács Ákos korábban futsal és strandfoci játékvezetőként is tevékenykedett, nemzetközi mérkőzéseket is vezetett. Sőt, sportvezetőként a ő felelt a strandlabdarúgó-szövetség játékvezetőinek foglalkoztatásáért.
Esterházy hozzátette, ő még nem beszélt Forgács Ákossal, de nem tartja gazembernek azért, mert Mocsárival vezetett mérkőzést.
– Nem gazember, csak nem tartotta be a szabályokat. Én azért vagyok ennek a szervezetnek az élén, hogy segítsem, támogassam és védjem a játékvezetőket. De van olyan eset, amikor nem lehet, és nem is szabad védeni valakit. Ez a mostani eset ilyen.
Esterházy György elmondta, bár kapcsolatban álltak a torna szervezőivel, végül nem a budapesti szövetség küldött játékvezetőket az orvos világbajnokságra.
– Egy hölggyel 2-3 e-mailt váltottunk. Kért egy árajánlatot az esemény játékvezetésére, amit én elküldtem neki, és kértem, vegye fel a kapcsolatot az igazgatósággal. Végül ezt nem tette meg, így a Budapesti Labdarúgó Szövetség egyetlen játékvezetőt sem küldött. Hogy Forgács Ákos hogyan lett Mocsári Tamás asszisztense, azt nem tudjuk.
Felmerül a kérdés, milyen büntetésben részesül Forgács?
– Mint említettem, a Budapesti Labdarúgó Szövetség biztosan felfüggesztette volna Forgács Ákost, ám erre nincs szükség, mert az MLSZ ezt már megtette.

Fehér György

 



„A bundamaffia valós fenyegetést jelent!” Ez botrányos volt