mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Rossi nem érzete a bizalmat

Nem érezte azt a bizalmat a játékosok és a vezetők részéről sem, mint korábban - indokolta lemondását Marco Rossi, a Honvéd volt szakvezetője csakfoci.hu-nak adott hosszabb interjújában, amelyben részletesen értékelte Magyarországon töltött két évét.

rossihaladas


Az olasz elismerte, hiba volt a Diósgyőr elleni meccs után távozását "bejelentenie", mivel ott valami eltört az együttesnél. Hangsúlyozta, nagyon fontos lenne, hogy tisztázzák a szurkolókkal a valós célokat és az is, hogy idény közben nem változtatnak azokon. Rossi szívesen maradna hazánkban, és bár ajánlata egy sincs, ő is hallotta a pletykát, hogy Fehérváron nagyra tartják a munkáját, és azt is elismerte, hogy ügynöke a télen a Ferencvároshoz is beajánlotta. George F. Hemingway-t olyan emberként jellemezte, aki üzleti vállalkozásként tekint a Honvédra, de megjegyezte azt is, ennek eredményeként van olyan gond a keretben, amit egy év és kilenc hónap alatt sem tudtak megoldani. Rossi nem hiszi, hogy a jelenlegi úton haladva akár pár éven belül bajnok lehet a Honvéd, a szakember emellett a magyar foci legnagyobb gondjaira is kitért. Interjú.

Miért mondott le?
– Úgy éreztem, hogy a csapat egy kicsit elvesztette a harci kedvét a mezőkövesdi mérkőzés után, és azóta sem sikerült visszaszerezni azt. Nem éreztem ugyanazt a hitet, a bizalmat a játékosok és a klub részéről sem, mint korábban. A Haladás és a Ferencváros ellen az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, de a többi vesztes meccsen a statisztika alapján domináltunk, olykor jobbak is voltunk az ellenfeleinknél. Nem volt szerencsénk, a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk, öt találkozón mindössze egyszer találtunk be. Általában felráz egy csapatot, ha elmegy egy edző, úgy éreztem, ezzel tudok most a Honvédnak a legtöbbet segíteni, szóval remélem, most is ez fog történni.

Hirtelen döntött vagy volt előszele?
– Már néhány hete, a DVTK elleni meccs óta érlelődik a dolog. Fokozatosan csak halmozódtak a dolgok, és most úgy gondoltam, ezzel segítem a legtöbbet.

Korábban a mérkőzések utáni nyilatkozataiban már többször utalt a távozásának lehetőségére. Eljutott korábban is odáig, hogy felajánlja a lemondását?
– Nem, de szerintem akkor nem is fogadták volna azt el. Néha elég heves tudok lenni, és azért mondok ki ilyen dolgokat, hogy a játékosokat felrázzam. A DVTK elleni meccsben igazából a játék képe alapján egyáltalán nem volt benne, hogy kikapunk. Szivics is úgy nyilatkozott, hogy szerencséjük volt. A fociban viszont csak az eredmény számít, az emberek nem azt nézik, hogy a csapat mit érdemelt volna. Akkor azt is mondtam, hogy az idény vége után nem maradok. Ez valószínűleg hiba volt, mert akkor valami megváltozott...

George F. Hemingway egy interjúban úgy fogalmazott, csak a "szokásos szamárságait" mondta el.
– Heves természet vagyok, de nem mondok őrültségeket, minden mondatomnak oka van. A DVTK ellen, mint mondtam, hibáztam az ominózus kijelentéssel, de aztán vállaltam a felelősséget, elnézést kértem mindenkitől. Sokszor egy csapatnál kizárólag az edzőnek kell elvinnie a balhét, noha mások is felelősek lehetnek. Olyat sajnos még nem tapasztaltam, hogy ilyenkor más is felteszi a kezét, hogy én vagyok a ludas, de ezzel nincs is bajom. Öt meccset buktunk zsinórban, én vagyok a felelős, ezért beadtam a lemondásomat, ennyi.

A nyolcadik helyen hagyta ott a csapatot. Mennyire lehet elégedett?
- Hogy mit válaszolt erre Marco Rossi, hogy szerinte  mi az, amit a Honvéd ezekkel a lehetőségekkel maximum elérhet, igaz-e, hogy a télen Ricardo Moniz utódját kereső Ferencváros is ezek között volt, azt ide kattintva, a teljes interjúban elolvashatod?



Szenzációs kommunikáció, azaz így néz minket hülyének egy külföldi edző Újabb pofon a magyar labdarúgásnak: már a máltai bajnokin is többen vannak, mint egy magyar meccsen