mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dől a lé: Jöhet az új MTK Stadion

Az MTK 2020-ig 6,5 milliárd forintból fejleszti sportlétesítményeit. Deutsch Tamás klubelnök csütörtökön bejelentette, hogy ebből épül fel az új, 5000 férőhelyes Hidegkuti-stadion is, amelybe a jelenleg Agárdon működő Sándor Károly Akadémia is beköltözhet. Az MTK a tavalyi év végén rendezte valamennyi saját, valamint a beolvadó BSE adósságát, és jelenleg senki felé nincs tartozása.Az biztos, hogy erre a stadionra ráfér a felújítás (fotó:magyarfutball.hu)

Deutsch Tamás, a klub elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón ezen kívül azt is bejelentette, hogy az egyesület 2020-ig összesen 6,5 milliárd forintot tervez sportlétesítményeinek fejlesztésére fordítani. Ennek közel a 90 százaléka, 5 milliárd 866 millió forint lesz költségvetési pénz, a többi pedig saját forrás.A fejlesztés keretében 2016 őszén készülhet el az új, ötezer férőhelyes Hidegkuti Stadion, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad.

Megújul a zuglói Lantos Mihály Sporttelep, ahol idén szeptemberben kezdi meg működését a Brüll Alfréd Akadémia, ebben kilenc egyéni sportágban képezik majd a fiatal tehetségeket. Már folyik a városmajori sportlétesítmények felújítása, ahol egy strandsport-központot alakítanak ki, és fejlesztik a klub két vízi bázisát is.Átigazolások, csak nem úgy! Totális elmebetegség: Öröm helyett balhé uralkodik Tajti Barcelonába igazolása miatt