mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Robinho is segíti a rákbeteg Tomit

Eredeti, dedikált Robinho-mezt árvereznek mától a delmagyar.hu-n egy szegedi rákbeteg kisfiú javára. Ezenkívül több más dedikált sportrelikvia is kalapács alá kerül, hogy a bevételből támogathassuk az ötéves Tomi édesanyját. Albérletbe szeretné a klinikáról hazavinni kisfiát, akinek nem javul az állapota a gyógykezelésektől.



Robinho dedikált mezt küldött Tomi megsegítésére (Fotó: delmagyar.hu/ Deákné Hajdu Tímea)




Az eddigi legnagyobb internetes aukciót indítja el a mai naptól a Lapcom Média Alapítvány, amellyel egy rákbeteg szegedi kisfiút támogatnak. Deák Tomi egy ötéves kisfiú, aki több mint egy éve küzd daganatos betegségével. Már túl van mindenen, amin csak lehet: műtéten, kemoterápián, sugárkezelésen és őssejtbeültetésen. Az orvosok azonban mindig találnak újabb áttéteket.

A kisfiú története nagyon megérintette Bori Zoltánt, aki szintén daganatos beteg volt. Ő már két éve tünetmentes, de tudja, mit jelent ez a betegség. Elhatározta, segít a kisfiún.
A Curva Sud Milano szurkolói csoport magyarországi tagjai segítségével több relikviát is sikerült összegyűjtenem, amit Tomi javára szeretnék elárvereztetni – mesélte a delmagyar.hu-n a fiatal férfi. - Ezek között van igazi kuriózum is: a brazil válogatott csatára, az AC Milan-játékos Robinho eredeti, dedikált meze. A focista ezt ráadásul úgy adta, hogy tudta, egy beteg szegedi kisfiúnak segít vele.

De Bori Zoltánnak köszönhetően kalapács alá kerül a győri női kézilabdacsapat, a fehérvári focicsapat, a veszprémi női kézilabdacsapat és a győri kosárlabdacsapat egy-egy dedikált meze, valamint a szegedi pólósok által szignált vízilabda is. Ráadásul Tomi több mint egy éve kórházban van, nem ismerkedett még meg egyetlen sporttal sem. Bori Zoltán éppen ezért azt is felajánlotta neki, ha meggyógyul, édesanyjával együtt elviszi egy Milan-meccsre, Olaszországba.

Hogy ez mikor lesz, azt egyelőre nem lehet tudni. Bár a kisfiú most jól van, ez annak köszönhető, hogy az orvosok befejezték a kezelését.
– Nagyon rosszul volt a kemoterápiától és a sugárkezeléstől is, ráadásul nem is reagált a hasában növekvő három daganat egyikre sem, ezért leálltak vele – mondta el az édesanya, Deákné Hajdu Tímea, aki most azon gondolkozik, elviszi az intézményből a kisfiút. – Más környezetben, a testvérével együtt, aki azóta, hogy beköltöztünk a klinikára, elvált férjemmel él, talán jobban erősödik majd – fogalmazott.

Saját otthonukba azonban nem térhetnek vissza, hiszen a házrész, amelyben laktak, vizes, penészes és salétromos. A felújítására nincs pénz, a 18 millió forintos svájci frankos hitelt sem tudja már fizetni az édesanya. Albérletet keres tehát, de két gyerekkel nincs könnyű dolga. Pedig nem lennének nagy igényei: csak másfél szoba, hogy beteg kisfia külön helyiségben alhasson.


A licitálás részleteiért klikkelj ide!



George F. Hemingway: Marco Rossi csak a szokásos szamárságait mondta el! Lengyel Béla lett a kupagyőztes