mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Roderick Duchatelet: mindenkinek köszönünk mindent!

Roderick Duchatelet mosolygott. Nagy változás ez, hiszen alig három hete még könnyek közt mondta el, hogy a megszűnés szélére került az Újpest. Azóta viszont sok minden történt, hogy mást ne mondjunk, az MLSZ engedélyezte a licencjog átruházását.



Sokkal vidámabb hangvételű találkozó volt, mint legutóbb (fotó:szerző)




- Még mindig itt vagyunk, létezünk. Tegnap a csapat játszott, és bár pontot nem szerzett, a tény, hogy pályán voltunk, erősebbé tesz minket. Fontos kiemelni, hogy amióta Újpestre érkeztem, minden bér és minden, arra az időre vonatkozó adót kifizettem, és ezt ezentúl is megteszem. Azt, hogy az Újpest még most is létezhet, egy nagyon profi hozzáállású vagyonfelügyelőnek, és sok, nagyon jó „agynak” köszönhetjük. Azt is el kell mondanom, hogy a licencátadás csak úgy jöhetett létre, hogy én egy nagyobb összeget tettem az Újpest FC kft-be, így a „hitelezők” már nem tudják zsarolni a klubot. Most már bíróságon kell bizonyítaniuk igazukat, és amennyiben ez nem sikerül nekik, akkor én visszakapom ezt az összeget. Az elmúlt időszakban nagyobb betekintést kaptam az MLSZ munkájába is, és jobban megértem az ő álláspontjukat is. Természetesen köszönöm a munkájukat, és az Újpestnek nyújtott segítségüket. Most, hogy ezt a nehezebb időszakot mögöttünk hagytuk, szeretnénk a jövőre koncentrálni, de óriási köszönet jár azoknak, akik segítettek nekünk. Ki kell emelni a játékosokat, akik nagyszerű játékkal rukkoltak ki az elmúlt időszakban, reméljük, ez továbbra is megmarad. Meg kell köszönni a segítséget mindenkinek, aki mellettünk állt, Orbán Viktor miniszterelnök úrtól kezdve az újpesti polgármesteren keresztül a Ferencváros, a Honvéd képviselőin át mindenkinek. És ebbe természetesen a sajtó munkatársai is bele tartoznak. Most már a jövőre koncentrálunk, és azon leszünk, hogy egy igazán eredményes csapatot tudjunk kialakítani - mondta Duchatelet szinte egy szuszra.

A klub tulajdonosa kiemelte, a jövő építése már pénteken elkezdődik.
- Biztos vagyok abban, hogy megnyerjük a Ferencváros elleni mérkőzést, de idén az első számú cél a Magyar Kupa megnyerése. Ez után elkezdhetjük építeni a jövőt, és bízom benne, hogy a következő évben már bajnokság elején végzünk.

Természetesen szóba került, hogy mekkora összeget tett be Duchatelet az Újpest FC. kft-be, de ezt a tulajdonos nem összegesítette.
- Sosem beszélek összegekről, de nagyon nagy összegről van szó. ebből azt kapom vissza, ami megmarad a felszámolásból

Megkérdeztük, mi lesz a sorsa Rajczi Péter és Szabó Bence pénzének, akik első fokon pert nyertek a klubbal szemben, mire dr. Visontai Csongor jogi képviselő azt válaszolta, hogy amennyiben a két játékos másodfokon is megnyeri a pert, megkapják a számukra megítélt összeget. Sőt, a jogi képviselő azt is kiemelte, hogy a felszámolásnál minden fizetés jellegű tartozást kiegyenlítenek majd.

- Semmi alapja annak, hogy elzálogosítottunk volna játékosokat, nem is tudom, ki, mikor és miért találta ezt ki – reflektált Duchatelet arra a tegnapi felvetésre, amely szerint a helyzetet csak úgy lehetett megoldani, ha egyes futballisták játékjoga más kezébe került. Felvetődött, hogy mennyire befolyásolja a csapatépítést az, hogy Újpest három évig nem indulhat nemzetközi kupában, ám a tulajdonos szerint még ez sem biztos, hiszen a klub érvekkel és tényekkel alátámasztott méltányossági kérelmet nyújt majd be az UEFA-hoz.

Fehér György



Mezey György: A Vidinek utánam még minimum 3-5 évig bajnoknak kellett volna lennie Újpest-Fradi: a magyar labdarúgás egyik legrégebbi rivalizálása