mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szélesi lemondott fizetése feléről, így újra az első csapat tagja

Az Újpest FC nagy fölénnyel, 7-1-es összesítéssel búcsúztatta a PMFC-t a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A lila-fehérek bizonytalanul kezdték a tavaszi szezont, de az NB I-es találkozókat és a kupameccseket egybevetve már zsinórban négy győzelemnél járnak. A szerdai 4-0-s siker mellett a közönség egy nagy visszatérőt köszönthetett Szélesi Zoltán személyében, aki lemondott fizetése feléről, így újra az első csapat tagja.



Szélesi hosszú idő után játszhatott tétmeccsen (fotó:ujpestfc.hu)




– Hogyan élte meg a visszatérését?
– Nagyszerű volt. Pláne amikor az Újpest-tábor skandálta, hogy Szélesi Zoli, Szélesi Zoli. Felemelő érzés volt.

– Számított rá, hogy ilyen könnyen túljutnak a Pécsen?
– Számunkra nagyon jól alakult a mérkőzés, mert a kezdetektől mi irányítottunk. Oda tudtuk szögezni az ellenfelet a kapujához, és gólra tudtuk váltani a helyzeteinket. A Pécs nem az alapcsapatával állt fel, de ez nem csökkenti az érdemeinket. Mi úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, mintha nulla-nulla lett volna az első találkozó eredménye. Ezt az edzőnk is hangsúlyozta.

– Az utóbbi hetekben szinte mindenki az Újpestről beszél. Mi a véleménye a kialakult helyzetről?
– Mindenfélét lehetne most mondani. Az biztos, hogy a jelenlegi helyzet méltatlan a lila-fehér klubhoz. Úgy értesültünk a tényállásról, hogy mondvacsinált követelésekkel próbálják ellehetetleníteni a klub munkáját. Hozzáteszem, nem láttam a papírokat, nem vagyok jogász, és nem is futballoztam Magyarországon, amikor ezek a dolgok bekövetkeztek, úgyhogy bővebben nem tudok erről nyilatkozni.

– A Magyar Kupában a legjobb négy közé kerültek. Milyennek látja a csapat esélyeit?
– Nyilván a sorsolás is befolyásolja majd az esélyeket. A Diósgyőr, az MTK és a Debrecen is más-más futballt játszik, és nyilván mi is másképp készülnénk mindhárom csapat ellen. Az esélyeket tekintve száz százalékot mondanék. Nagyon együtt van most a csapat, ezért minden esélyünk megvan a végső győzelemre.

– Vasárnap Szombathelyre látogat az Újpest, ahonnan kevesen távoznak három ponttal...
– Soha nem egyszerű Szombathelyen játszani, bár a győzelmet sehol sem adják ingyen. Nem tudjuk, milyen lesz a pálya állapotba. Amikor legutóbb a Rohonci úti stadionban játszottam, arról nagyon rossz emlékeim vannak. Bár van az a gyönyörű közhely, hogy az ellenfélnek is ugyanolyan rossz a pálya. Az Újpest egy játszó csapat. Tele vagyunk kreatív játékosokkal, és általában a földön van a labda, így próbáljuk a támadásokat végig vinni. Ez befolyásolhatja a játékképünket. Nehéz meccsre számítok, de ha jól akarunk hangolni a Fradi elleni derbire, akkor meg kell nyernünk a találkozót.

A teljes interjú ide kattintva olvasható el.



A vagyonfelügyelő és az MLSZ is hozzájárult az indulási jog átruházásához Kubala a Barcelona királya, az utánozhatatlan, az egyedüli!