mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A fenyegetés tárgya: Büntetőfeljelentés, kártérítés

Korábban sem titkoltam el semmit, most sem teszem. Persze, nyilvánvaló, ha valami olyasmi kerül nyilvánosságra, amit egyesek szívük szerint elhallgatnának, akkor rögtön támadásba lendülnek. Így történt ez korábban, az egyik fővárosi NB I-es csapatnál, és így történt most is, a megye II-es Törtelnél.

Tegnapi cikkemben írtam, hogy érdekes dolgok történnek Törtelen. A klub úgy kapott több mint 16 milliós TAO-s támogatást, hogy közben az MLSZ fegyelmi bizottsága megállapította, meghamisították a játékosok sportorvosi engedélyét, ezért 15 pontot levontak a csapattól. Az összeset, melyet ősszel szerzett a csapat. Emellett 100 ezer forint körüli, zsebbe fizetett pénzért csábítgatják a környékbeli játékosokat a klubhoz – mindezt a megye II-ben.

Ma csöngött a telefonon, a vonal túlsó végén pedig Godó Tibor a klub elnöke volt. Már az is érdekes, honnan tudta meg a számom, mert bár az nem titkos, de nem az én nevemen van. Godó úr azzal nyitott, hogy azonnal vegyem le azt a "szennyet", amit feltettem az oldalra, különben büntetőfeljelentést tesz ellenem, és kártérítési igénnyel is előáll.

Érdekes módon – bár ez sem titok - , Godó úr dátum szerint tudta azt is, hogy az MTK képviselője mikor tett ugyanilyen feljelentést az egyik cikkem miatt, pedig a dátumokat még én sem tudom.

Persze, Godó úr jól informáltságán nem kell csodálkozni, hiszen nem titkolta, hogy 22 évig „szolgált és védett”, azaz nyilván még ma is megvannak a kapcsolatok ahhoz, hogy valakit néhány órán belül leinformáljon.

Persze, ez nem meglepő, ilyen országban élünk.

Na de vissza a cikkhez, melyről Godó úr azt állította, egy szava sem igaz.
Persze innen gyorsan eljutottunk a hamis sportorvosi  igazolásokról állított tény igazságához, hiszen Godó Tibor éppúgy tudja, mint én, hogy az a sportorvos, akinek a pecsétje rajta van a sportorvosi igazolásokon, a fegyelmi bizottság előtt elmondta, hogy a játékosok nem jártak nála, ő nem vizsgálta őket, és nem is pecsételte le igazolásukat.

Godó úr szerint ez még a sportorvos nyilatkozata ellenére sem bizonyított, és bár a szövetség ezért valóban levont 15 pontot, mivel hivatalból nem tett feljelentést, ezért nem is történt semmi. Ő egyébként sem tudja, hogyan kerültek a hamis sportorvosi pecsétek a játékosok igazolására, mint ahogy a klubnál senki sem tudja.

Godó Tibor úr azt is elmondta, ők bizony nem dugdosnak senkinek a zsebébe pénzt, igaz, egy perccel később hozzátette, ez minden futballklubnál így működik, és nem tudnék én mondani egy klubot sem, ahol ne tennének pénzt a játékosok zsebébe.

Nos, én speciel azért tudok ilyen klubot mondani, például a Törtelt – legalábbis Godó úr szerint. Vagyis első mondata szerint, mert második mondatában lényegében bevallotta, hogy mégis úgy van, ahogy írtam.

Megjegyeztem Godó úrnak, amennyiben a klub jogi képviselője tényekkel alátámasztott helyreigazítási kérelemmel fordul felénk, akkor elgondolkoznunk ennek közlésén, bár ez sem biztos. A telefonbeszélgetés során ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy annak tárgya sokkal inkább fenyegetés, mint bármi más, és bevallom, ezt nem igazán szeretem.

Godó úr ugyanis elmondta, ő bizony nem foglalkozik helyreigazítással, inkább feljelent, mint ahogy feljelenti majd a másik, három, cikkben szereplő klubot is, ha azt állítják, pénzt ad a játékosoknak – bár szerinte mindenhol így megy ez.

Végül abban maradtunk, hogy ő feljelent engem, én pedig megteszem azt, amit a szövetség eddig nem tett meg, azaz feljelentem a klubot okirat hamisítás miatt.

Ja, mielőtt elfelejtettem, nagyon fontos, hogy Godó úr elmondta, esze ágában sincs nekem nyilatkozni – ennek ellenére a fent leírtak nem a képzeletem szüleménye.

Fehér György



Belvon Attila, az új korosztályos szövetségi edző: Imádom a támadófutballt Az idény amatőr gólja