mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Lovrencsics: jobb csoprotot nem is kívánhattunk volna

Lovrencsics Gergő szerint továbbra is jó formában érzi magát, és reméli, hogy ez hamarosan gólokban is megmutatkozik majd. Szerinte egyenes ágon, pótselejtező nélkül is kijuthatunk az Európa-bajnokságra.

Lovrencsics-Gergo(650x433)




– Felemás eredménnyel zárult az eddigi két tavaszi meccsük. Mi történt?
– Az első meccset megnyertük, a másodikon nem tudom, mi történt... Az ellenfelünk beállt védekezni, ültek a kontrái, és az egyik csatáruknak nagyon kijött a lépés. Kedden fogjuk elemezni a találkozót, akkor okosabbak leszünk – mesélte Lovrencsics Gergő.

– Hogy sikerült a téli felkészülésük?
– Jól sikerült, örülök, hogy meg tudtam tartani azt a formát, amit tavaly elértem. Ezt az elmúlt két meccs is bizonyította, mert jól ment a játék, és jól éreztem magam a pályán. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan jönnek a gólok is.

- Bizonyára jó visszajelzés, hogy Egervári Sándor után Pintér Attila is számít a játékára a válogatottban.
– Természetesen! Minden meghívó nagy örömmel tölt el, szeretném Pintér Attilának is bizonyítani, hogy a jövőben is számíthat rám. Várom a finn barátságos meccset, de a következő feladat a hétvégi bajnoki találkozónk.

– Mit szól hozzá, hogy Pintér Attila rendszeresen összetartásokat rendez az NB I-es játékosoknak?
– Nagyon bízom benne, hogy ez is elősegíti a válogatott előrelépését, hiszen a kapitány sem csinálná, ha nem ez lenne a célja. Örülök neki, mert a csapatnak össze kell szoknia. Igaz, a légiósok nem tudnak részt venni ezeken, de mi eddzük magukat itt, külföldön, az otthon játszók között pedig olyan összetartás alakulhat ki, ami jól sülhet el.

– Hogy fogadta a vasárnapi csoportsorsolás hírét?
– Olyan kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, hogy jobbat nem is kívánhattunk volna. Ha odafigyelünk, és minden meccsen a maximumot nyújtjuk, direktben is meglehet az Európa-bajnoki szereplés, nem csak pótselejtezőn. Bizakodva várom a finnek elleni, jövő heti találkozót, és a selejtezősorozatot is.

Forrás: rangado.hu



Matyi Dezső: 2007-ben az elsők között voltam, aki beszállt ebbe a magyar futballnak hívott baromságba Hogy milyen a maláj foci? Gyepes szerint őszinte....