mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez ám a karrier: Monaco helyett Haladás

Úgy néz ki, egy időre véget ér egyik válogatottunk külföldi karrierje. Koman Vladimir nagy reményekkel igazolt az orosz bajnokságba, ahol tavaly még játszogatott, mostanában viszont a Krasznodar keretébe sem nagyon kerül be. Az oroszok állítólag kölcsönadják a játékost a Haladásnak.

koman2

A magyar válogatott 24 éves középpályása Szombathelyen nevelkedett, de legutóbb 2005-ben játszott a Haliban, mert nagyon fiatalon Olaszországba, a Sampdoriához került. Később az Avellino és a Bari együttesét erősítette.

Alig egy évvel ezelőtt aztán az akkor francia másodosztályú Monacóba igazolt, de vagy nem tudott állandó helyet kivívni magának, vagy nem volt elég türelme megvárni - megdolgozni érte -, hogy a csapatba kerüljön.

Tavaly nyáron aztán egészen az orosz bajnokságig menekült, az FK Krasznodarba igazolt.
Nem volt egy jó döntés.
Megnézhetjük, hol tart ma a Monaco - és kik játszanak a csapatba - és hol tart Koman.

A játékos, Egervári egyik nagy kedvence, a válogatottban alaptag, de idén az oroszoknál már közel sem az. Persze, senkit ne lepjen meg, ha a régi lemez kerül lejátszásra, ha az okokat keressük: új edző került a csapathoz, aki nem számít a magyar játékosra.

Ettől függetlenül meglepő, hogy a zuhanyhíradó szerint a Haladásba igazol, mert korábban elmondta, hogy nem szeretne hazatérni.
Igaz, ez még mindig jobb, mintha az oroszoknál a kispadot koptatná, máshol pedig - sajnos ki kell mondani - nem kell.

Koman menedzsere ugyan azt mondta, nem tud az esetleges átigazolásról, Illés Béla, a Haladás sportigazgatója és kisebbségi tulajdonosa közölte: valóban felvetődött a játékos kölcsönvétele, mert Artner Tamásnak feltűnt, Koman mostanság nem kap játéklehetőséget Oroszországban, és az ő ötlete volt a hazacsábítása, de tárgyalásokat még nem kezdeményeztek az FK Krasznodarral.

És mielőtt bárki jönne azzal a kamu dumával, hogy itthon fél év alatt újra felépíti magát - a Krasznodar egyelőre csak kölcsönadná a középpályást - mert ezt már százszor eljátszottuk más játékosokkal.

Az elmúlt években ez egyedül Németh Krisztiánnak sikerült, igaz, ő úgy került az MTK-ba, hogy előtte nagyjából sehol sem volt, és onnan vezetett az útja holland középcsapatokhoz.
A Liverpoolhoz képest azért ezt nem nevezhetjük túl nagy előre lépésnek.

Félő, ha most, az orosz bajnokságból nem kell senkinek - persze a Halin kívül -, kinek kell majd fél vagy év múlva egy magyar középcsapatból. Ráadásul egy karrier szempontjából negatív példa állhat Koman szeme előtt, hiszen leendő csapattársa Simon Ádám tavaly kölcsönbe került Szombathelyre Simon Ádám a Palermótól - a játékos a mai napig a Haladásban játszik.
Fehér György

 

Fehér György



Laczkó Feczesin csapattársa lett Csányi Sándor: A válogatott előbb lehet versenyképes, mint a klubfutball