mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vagy mindenki, vagy senki - vagy mégsem!

Az MLSZ mai sajtótájékoztatóján szó esett Pintér Attila klubedzőkkel folytatott megbeszélésről is. Sőt, a szövetségi kapitány meglepő kijelentést tett.



Pintér azt mondta, ha előfordul, hogy valamelyik klub nem engedi el a játékost, ő fújja majd le az összetartást (Fotó:mlsz.hu)




Pintér Attila elmondta, hogy az élvonalbeli edzők közül többen elmondták, nem érzik jogosnak, hogy egyes klubok kivonják magukat az összetartásokról, azaz nem engedik el a játékosaikat.

- A klubok közös érdeke, hogy ha az egyik odaadja a játékosát a válogatottnak, akkor a másik is, és ne az legyen, hogy egyesek kivonják magukat. Azt mondtuk, fogjuk meg egymás kezét, és menjünk egy irányba. Valóban sok klubból áll össze a keret, és ezzel úgy vagyunk, vagy mindenki jön velünk, vagy senki! Egyetértettem a klubedzők által megfogalmazott kéréssel, hogy ha valaki kivonja magát a meghívás alól, tőlük se várjam el. Én azt válaszoltam nekik, erre nem is lesz lehetőségük, mert akkor én magam mondom le az egészet. Egyik csapatot sem akarom ezzel a meghívással előnybe vagy hátrányba hozni - mondta  a kapitány.

Bevalljuk, meglepődve hallottuk a kapitány kijelentését, főleg azok után, hogy tudvalévő, hogy a Diósgyőr vezetőedzője, Szivics Tomiszlav múlt csütörtökön egyértelműen kijelentette, hogy a keretbe behívott három játékosból csak kettő mehet az összetartásra, így Futács Márkót nem is engedte el az edző.

Érdekes, az összetartás mégis meg lett tartva.
Persze, lehet, hogy a kijelentés csak a jövőre vonatkozik, de az a kijelentés - melyet egyébként nem Pintér mondott - , hogy minden meghívott játékos ott van az összetartáson, finoman szólva is fals kommunikáció.

- Minden edző biztosított a támogatásáról. Különben volt olyan dátum, épp márciusban, ami az edzők kérésére került ki a tervezett összetartások közül. Úgy álltunk fel az asztaltól, hogy mindenben egyetértettünk egymással. Az volt a megállapodás, hogy most előre írjuk össze a dátumokat, amiket láttamoznak és jóváhagynak a klubok, így a továbbiakban már nem is lesz szükség egyeztetésre közöttünk, mindenki tudja, mire számítson. A kollégák pozitívan álltak az elképzeléseimhez. Valóban nem sok az az idő, amit együtt tudok tölteni a kerettel, de nem is kevés. Ezeket a napokat kell minél jobban kihasználnunk- tette hozzá Pintér.

Azért azt gondoljuk, hogy jövő héten még lesznek ebből viták...
Hogy miért?
Csütörtökön eláruljuk.

Fehér György



Szélesi varázsütésre visszatért az Újpestbe Priskin első izraeli gólja videón...