mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Illés: Mindig csak az elvárások...

A 64-szeres magyar válogatott labdarúgó, Illés Béla részletesen érezhetően nem akart belemenni Eb-selejtezős riválisaink elemzésébe, óvatos volt, talán túlságosan is. Szavain azért így is érződött: nagyon szeretné, ha a válogatott végre kijutna egy nagy tornára.







- Azzal, hogy most már nem 16, hanem 24 csapat megy az Európa-bajnokságra kétségkívül jelentősen megnövekedtek az esélyeink, ráadásul most talán a harmadik hely is elég lehet. Jó lenne, ha végre ki tudnánk jutni... - mondta Illés.

Mint ismert, a vasárnapi sorsolás után eldőlt, hogy Pintér Attila csapata Görögországgal, Romániával, Finnországgal, Észak-Írországgal és a Feröer-szigetekkel küzd meg a 2016-os Eb-részvételért, és esélyeink látszólag még akkor is igen jók, ha mondjuk a románokról nagyon kellemetlen emlékeink vannak.

- A románok ellen mindig nehéz meccseket játszottunk, de összességében most három olyan csapat van a csoportban, amely nagyjából hasonló eséllyel pályázik az Európa-bajnokságra való kijutásra. És persze, még ott vannak az észak-írek is, őket sem szabad leírni.

Arra a kérdésre, hogy elvárható-e a magyar csapattól az Eb-re való kijutás, Illés közhelyszerű választ adott: "Mindig csak az elvárások... meg kell próbálni."

Forrás: fourfourtwo.hu/T. Z.



Pintér Attila: Nem akarom a magyar népet, a szurkolókat becsapni Szélesi varázsütésre visszatért az Újpestbe