mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Rózsaszín vagy fekete a Vasas jövője?

Két meccs egy pont. Nem épp erre számítottak a Vasasnál. Mármint a németek irányította futballklubnál. Ők rózsaszínen látják a jelent és a jövőt. Mások feketén.

1
Az elképzelés szerint ezek a gyerekek indulnak majd a BLSZ I-ben


Bajnoki címről, feljutásról álmodoznak a Vasas-vezetők. Ehhez képest a dunaújvárosi vereséget és Békéscsaba elleni döntetlen követett.

Közben a Markovits László, a Vasas SC elnöke bejelentette, hogy az utóbbi hónapok történéseinek hatására a klub vezetése úgy döntött, hogy a 2014/2015-ös szezonban az anyaklub a Vasas Család széles körű összefogásával, akár szurkolói résztulajdonnal, saját erőből a BLASZ I-ben futball csapatot szeretne indítani.

De mit szólnak ehhez a szurkolók?
- Inkább ezt a németet kellene innen jó messzire elzavarni, meg az edzőt, aki idehozta a nevelt fiát is – mondta Mikulesz László, aki immár több mint 30 éve Vasas drukker. – Tavaly feljuthattunk volna, vezettük a bajnokságot még ezzel az ismeretlen német edzővel is, de a végén leadták a meccseket. Csak egy hülye nem látta, hogy a Vasas szándékosan nem jutott fel az NB I-be, pedig könnyebb lett volna, mint most. És hogy mit szólok a BLSZ-es induláshoz? Jó ötlet, de csak úgy, ha az akadémisták és Vasas drukkerek játszanának a csapatban. Jó példa a Ferencvárosi Futball Club. A csapatot a szurkolók hozták létre, csak Fradista játszhat benne, a BLASZ IV-ből a BLASZ I-ig jutottak. Nyilván, egy Vasasnak más céljai kell, hogy legyenek, de abból az elképzelésből át kellene menteni a jó dolgokat hozzánk is.

Mindezt a Fáy utcai sporttelep műfüves pályájának lelátóján beszélgettük a szurkolóval, aki ha teheti, kilátogat az akadémisták edzéseire is. Most is így tette. A pályán eközben a fiatalok becsülettel végezték az edzők által előírt feladatokat. Tehetséges srácok, ez látszik, de ahhoz, hogy ezek a fiatalok a BLASZ I-ből indulva építik fel újra a Vasas elveszett nimbuszát finoman szólva is erős képzelőerővel kell rendelkezni. Az mondjuk biztos, hogy többet edzenek, mint a felnőttek.

Ráadásul a BLASZ I-be nem is lehet nevezni, de információim szerint a klub vezetésnek már erre is megvannak a tervei, melyben a korábbi tulajdonos Jámbor János neve is szerepel.

Fehér György

 



Miriuta: Gond van a magyar védelemmel Gyepes a Videotonban