mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Miriuta: Gond van a magyar védelemmel

A Ceahlaul Piatra Neamt edzője, a kilencszeres magyar válogatott Miriuta Vasile szerint a román válogatottban túl sok olyan futballista van, aki nem játszik a csapatában vagy éppen klubot keres, ezért a magyar csapat tűnik erősebbnek a jövő pénteki vb-selejtező előtt. Egervári Sándor csapatának gyengéjeként egyértelműen a védelmet, főleg annak közepét nevezte meg.

miruta640


„Képmutató lennék, ha azt mondanám, hogy Romániával tartok a magyarok ellen. Semleges vagyok, mindkét országban vannak barátaim" – mondta Miriuta Vasile a szeptember 6-i bukaresti világbajnoki selejtező kapcsán a Pro Sportnak adott interjúban.

A kilencszeres magyar válogatott játékos, aki jelenleg a román bajnokság negyedik helyén álló Ceahlaul Piatra Neamt edzője, mindkét fél számára nehéz találkozóra számít, amely a tét miatt nem lesz látványos összecsapás.

A korábbi remek irányító középpályás szerint a magyarok győzni jönnek majd, de egy ponttal sem lennének elégedetlenek, mert a döntetlen nekik kedvezne, mivel megmaradna a jelenlegi egypontos előnyük.

„A budapesti meccsen is láthattuk, hogy gond van a magyarok védelmével. Ráadásul Juhász Roland is megsérült a Videotonban. A védelem közepének gyengeségét kihasználhatja a román válogatott" – mondta Miriuta.

Román oldalon probléma azonban, hogy vb-selejtezős ellenfelünk pont támadóposzton igen karcsú. Miriuta szerint elsősorban a külföldön játszókkal van probléma.

„Valóban nagy gondok vannak támadásban, de nem csak ott. Maricának nincs csapata, míg Rusecku nem játszik. Torje sem talált magának klubot, Rat és Tamás sem játszik. Ebből a szempontból, a magyarok erősebbek."

A Pro Sport cikke megemlíti, hogy Szalai Ádámtól rettegnek a leginkább. Miriuta nehezen tartható, komplex csatárként jellemzi a Schalke játékosát.

A két ország történelmi rivalizálásáról viszont csak annyit mondott: ilyen meccsek előtt mindig fellángolnak az indulatok, de saját tapasztalata szerint a játékosok számára csak a mérkőzés megnyerése a fontos.

A román válogatott kapcsán Miriuta is értetlenül áll Adrian Mutu esete előtt, mondván, szükség lenne a rutinjára: „Ilyen meccseken olyan játékosok is kellenek, akitől tart az ellenfél, Mutu ilyen. Én behívtam volna."

 A magyar válogatottba menedzsere révén beajánlott Bikfalvi Erik esetében úgy látja, a Voliny Luck középpályásának jól meg kell fontolnia a döntést. „Én nem bántam meg, és újra megtenném" – zárta a beszélgetést Miriuta.

Forrás: nso.hu



Vége a pánikkeltésnek: nem tört le Szalai Ádám keze Rózsaszín vagy fekete a Vasas jövője?