mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vége a pánikkeltésnek: nem tört le Szalai Ádám keze

Tipikus néphülyítés, pánikkeltés volt amivel tegnap találkoztam. Még szinte le sem fújták a PAOK-Schalke BL meccset, amikor az NSO már címlapon hozta, hogy Szalai keze eltört, és akár nyolc hetet is kihagyhat. Mondani sem kell, milyen hatással lenne ez a románok elleni meccsre készülő magyar válogatottra. Mostanra kiderült, bár valóban megsérült a játékos, kéztörésről szó sincs.

szalai


Szalai Ádám sérülését a Schalke weblapja címlapján cáfolta

Szalai Ádám tegnap a Schalke hősévé vált, hiszen két góljával döntő érdemeket szerzett a német csapat görögországi győzelmében, és a BL. csoportkörébe jutásában.

Persze, ez nem volt elég nagy hír, voltak olyan weblapok, amelyek a siker után 20 perccel már arról számoltak be, meg kell műteni Szalai kezét, így nemhogy a klubjában, de a válogatottban sem játszhat.

Nem vagyok messze a valóságtól, ha azt mondom, ez nagyban befolyásolta volna nemzeti csapatunk hangulatát a szinte mindenről döntő román-magyar és magyar-észt meccs előtt.

Szerencsére nem lett igazuk azoknak, akik már az "ördögöt festettek a falra". A Schalke ugyanis tudatta a szurkolókkal, hogy honfitársunk kezében nincs törés, csak ödéma keletkezett benne, így egyetlen meccset sem kell kihagynia. Egervári Sándor szövetségi kapitány tehát számíthat Szalai játékára a románok és az észtek elleni sorsdöntő vébé-selejtezőkön.

Én meg csak egyet kérek - immár sokadszorra.
A kevés magyar sikernek tudjunk örülni, és egy-egy ilyen siker után 20 perccel ne romboljuk le a magyar szurkolók örömét.

A hírversennyel tisztában vagyok - és megértem.
Ez a weblap pont ebbe a hírversenybe nem akar beszállni - attól függetlenül, hogy napi 3-4-5 híranyag felkerül az oldalra.
A biztos híranyag.
A "lehet" szóval kezdődő mondatok azonban nem hírek, hanem kitalációk, feltételezések.
És nagy részük félrevezeti a szurkolókat.

Fehér György

 

 

Nincs törés Szalai Ádám kezében – olvasható a Schalke 04 hivatalos honlapján. Mint azt korábban már megírtuk, a magyar támadó kedden duplázott csapata PAOK elleni BL-selejzetőjén, azonban erősen félő volt, hogy rásérült korábbi problémájára, és eltört a keze.



Gyászol a magyar labdarúgás: elhunyt Gyetvai László Miriuta: Gond van a magyar védelemmel