mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Legiósokkal menekülne meg a kieséstől a Kaposvár





Gőzerővel készülnek az NB I-es csapatok a tavaszi rajtra köztünk az OTP Bank Liga sereghajtója, a Kaposvári Rákóczi is, amely egyre-másra csak erősödik. A somogyi egylet hétfőn a Kecskemétről már korábban távozó, jelenleg szabadon igazolható Antal Bontonddal kötött fél éves szerződést. Na de hogy látja Illés János ügyvezető a helyzetet, és várható-e még új játékos.



- Erősödik a csapat, már hét új játékossal kötöttek szerződést. A nevek jól csengenek, de elég lesz az idő, hogy a Rákóczi a tavaszi rajtra összecsiszolódjon?

- Úgy gondolom, hogy az a szakmai munka, amit elkezdtünk az új évben meghozza a várt sikert, nem lesz könnyű feladat, de hiszünk benne, és mindent megteszünk, hogy a Rákóczi jövőre is az élvonalban szerepeljen.

- Ki dönt az átigazolásokról, és mi a koncepció?
-
Természetesen abszolúte tudatosan kötünk szerződést a kiszemelt játékosokkal, és ebben nagy segítségünkre van Selymes Tibor kapcsoltrendszere, hiszen egy francia menedzseriroda ajánlásaival próbálunk halászni a játékospiacon. A koncepciónk egyszerű: megtalálni a céljainkhoz megfelelő, de számunkra elérhető labdarúgókat.

- Antal Botondon kívül eddig az összes érkező idegenlégiós, a magyar futballisták ilyen drágák?
- Számos hazai játékost figyeltünk, illetve tettünk ajánlatot értük, de vagy a klubjukkal, vagy az adott labdarúgóval nem sikerült dűlőre jutnunk. Azonban nem tettünk le róla, hogy további magyar futballistával, futballistákkal erősítsünk a kereten.

- A Kecskemétről szerződtetett kapus váratlan húzás volt, vagy tervezték a leigazolását?
- Régóta figyeltünk Antal Botond teljesítményét, de ahogy már említettem, másokat is, és most jött a megfelelő pillanat, így azt kell, mondanom „nem véletlenül” került hozzánk.

- Várhatóak még érkezők?
- Minden bizonnyal, hiszen terveink között szerepel a további erősítés. Hozzáteszem mielőtt elkezdtük a beszélgetést, épp egy átigazolás részleteit pontosítottam, így lehet, hogy kedden újabb játékossal erősödik a keretünk.

- Kiről van szó?
- Nevet még nem mondhatok, ha kedden megérkezik hozzánk, akkor majd elárulhatom.

- Információink szerint Vízer László Máriusz „finanszírozza” a transzfereket, és a debreceni edzőtábor létrejöttében is nagy szerepe volt a román-magyar-osztrák üzletembernek. Igaz a hír?
- Egyáltalán nem. Vízer László Máriusz nincs sem közelebb, sem távolabb a Rákóczihoz, mint korábban. Az egyetlen kapcsolat a klub és az üzletember között az a szponzorálási megállapodás, amelyet még 2013 nyarán kötöttünk.

- Mégis mivel magyarázható, hogy a Kaposvár az egyik legaktívabb klub a piacon, amelyről eddig azt hallottuk, szerények az anyagi lehetőségei...
- Nagyon egyszerű a magyarázat, hiszen csak meg kell vizsgálni az új elképzeléseinket. Tíz-tizenkét játékossal szerződést bontottunk, és a felszabadult bérekből gazdálkodjuk ki az új érkezőket, illetve az említett debreceni edzőtábor költségeit is. Nem lettünk gazdagabbak az előző évekhez képest, ugyanolyan szegények vagyunk, de más koncepció szerint dolgozunk. A téli igazolásaink közül egyedül a napokban szerződtetett kameruni Armand Ken Elláért fizetünk száz eurót, de azt is csak azért, mert az ukrán átigazolási szabályok értelmében ezt meg kellett tennünk.

Forrás: nb1.hu/Szabó László





Tényleg csak Huszti a hibás? Prukner László: Bizonyos belső és külső körök mindenáron ki akartak nyírni