mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tényleg csak Huszti a hibás?

Huszti Szabolcs végleg eldöntötte, hogy nem akar válogatott lenni. Én személy szerint sajnálom, azon viszont felháborít, hogy egyesek ezért mindennek elmondják őt. Ezek az emberek ugyanis elfelejtik - vagy nem fogják fel - hogy pont miattuk nem akar Huszti válogatott lenni.

Hannover 96 v WKS Slask Wroclaw - UEFA Europa League Play-Offs

Huszti Szabolcs nem szeret nyilatkozgatni. Nem oly rég viszont elmondta, nem kapitánykérdés nála, hogy pályára lép-e a válogatottban, vagy sem. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy néhány éve lejárató kampány indult ellene - akkor, amikor elmondta véleményén Egerváriról - és ő ebbe a közegbe már nem akar szerepelni.

Nem kell mélyen kutatni a múltban, hogy felfedjük, mi is történt néhány éve.
Huszti az egyik válogatott mérkőzés előtt elhagyta az edzőtábort, és kijelentette, hogy nem akar a nemzeti csapatban szerepelni Egervári regnálása alatt.

Ezután megírta nyílt levelét, amiben olyan dolgokat írt le, amelyek egytől egyig bebizonyosodtak, amelyekben szinte minden téren Husztinak volt igaza Egervárival szemben.

Igen ám, de ahogy az egyik múlt heti írásomban említettem - támadnak is érte rendesen - napjainkban úgy működik a sportújságírás (tisztelet a kivételnek), hogy akik az embereket tájékoztatják, mindig az épp "irányító" mellé állnak. Ez azt jelenti, hogy semmi rosszat nem írnak arról, aki épp pozícióban van, még akkor sem, ha nem az a véleményük, amit leírnak. Persze csak addig, amíg az illető pozícióban, amint meginog a hatalma, amint érezni lehet, mennie kell, akik eddig mellette álltak, azonnal támadásba lendülnek.

Így volt ez Egervári, és Moniz esetében.
És így volt ez Husztinál is.

Akik a bukaresti, amszterdami égés után "kihegyezték ceruzáikat", és hangosan követelték Egervári leváltását,  azok - szintén tisztelet a kivételnek - Huszti levele után mind-mind Egervári mögé sorakoztak fel, és akkor éppen Husztit döngölték a földbe.

Emlékszem, alig volt néhány újságíró, aki Huszti mellé állt. Talán csak a Sport Pluszra emlékszem - épp ezért is volt meglepő, hogy a lapban pénteken szintén Husztit  szidták.

Igaz, ők legalább kiálltak mellette az Egerváris konfliktus után.

Bevallom, hogy én nagyon sajnálom, Huszti döntését, mert jót tett neki, hogy újra Németországban játszik, és azt, hogy jelenleg ő a legjobb formában lévő játékosunk bizonyítja, hogy sérülése után is nagyszerűen játszik.

Azok viszont, akik most visszavárják, visszasírják Husztit, akik szerint ő lehet az egyik megmentő, néhány évvel ezelőtt a magyar futball egyik legnagyobb ellenségének kiáltották ki. És nem értik, most miért nem akar Huszti visszajönni ebbe a közegbe.

Hát uraim azért nem, mert most mindenki őt akarja, de elég egy-két rossz meccs, és ismét ő lesz a közellenség. Neki pedig erre semmi szüksége.

És lehet itt most bármi okosat mondani, ha magunkba nézünk rájövünk, hogy a helyébe nekünk sem lenne ehhez kedvünk.
Még azoknak sem, akiknek a szemében néhány éve még közellenség volt.
Fehér György

 



Németh Lajos: volt olyan, amikor halálfélelmem volt.... Legiósokkal menekülne meg a kieséstől a Kaposvár